5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Düzenlenen Sempozyum ile Kutlandı

İlan Tarihi:22.05.2023 09:34:00
Güncelleme Tarihi:22.05.2023 09:49:00
 

MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, EBEARGE Derneği, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi ve Ebelik Kulübü iş birliği ile Dünya Ebeler Günü Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyuma MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla Arıcı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı Ebru Taşık, EBEARGE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez, Manisa Özel Grand Medical Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Ferya Karadağ Yalçın, Manisa Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serda Kamalı Güner, Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları, sahada ve klinikte görev yapan ebe ve hemşireler, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Günün anlam ve önemine dair yapılan açılış konuşmalarını Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Ferya Karadağ Yalçın, EBEARGE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat gerçekleştirdi. Sempozyum, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alan bölüm öğrencileri ve öğretim üyelerine ve MCBÜ Hızlı Satranç Turnuvası en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Arş. Gör. Pelin Başkurt’a teşekkür belgelerinin verilmesi ile devam etti. 

 “Kanıta Dayalı Ebelik” konulu Panele Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gizem Güneş Öztürk ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi ve EBEARGE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dönmez sunumları ile katkı sağladı.

Sempozyumun öğleden sonraki bilimsel programı “Soru ve Cevaplarla Toplum Gözüyle Ebelik” isimli Ebelik Kulübü etkinliği ile başladı ve toplumda karşılaştığımız tabular ele alındı. Ardından gerçekleştirilen “Ebelikte Kanıta Dayalı Uygulamalara Yönelik Alan Örnekleri ve Sayısal Veriler” konulu Panelde Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Birimi’nde görevli Tıbbi Teknolog Yeter Baydur, Manisa Şehir Hastanesi Doğumhane ve Kadın Doğum Acil Servisi Sorumlusu Ebe Yurtsever Selayet ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Biriminde görevli Ebe Dilara Değirmen sunumlarını gerçekleştirdi.

Panele katkı sunan konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile sempozyum sona erdi. 


882 görüldü.    0 Paylaşıldı
FvWtYf3WIAIi-xn FvWtWaoXoAAgrzT FvWtc8RXwAE4tT8 FvWtXsTXsAA-jle FvWtV94WAAA3L0- FvWtihZXwAIVrks FvWtkbAWwAAejfE FvWtfMYWYAIVSCA
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
882
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası