“8. KKTC Engelsiz Bilişim Günleri” Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu İş Birliği ile Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:26.12.2020 00:54:00
Güncelleme Tarihi:28.12.2020 10:59:00
 

8. KKTC Engelsiz Bilişim Günleri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu iş birliği ile Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde 25 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlendi.

Bu yıl, sekizincisi düzenlenen “KKTC Engelsiz Bilişim Günleri 2020”nin açılış konuşmaları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Adına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Başkanı Ahmet Akdeniz, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Altınay ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç tarafından yapıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, açılış konuşmasında; “Manisa Celal Bayar Üniversitesinde okumakta olan engelli öğrencilerimizin kütüphane hizmetinden daha iyi yararlanabilmesi için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız bünyesinde EBES (Engelsiz Bilgi Erişim Servisi) çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmalarımızı Pandemi döneminde daha da ilerlettik.” ifadelerini kaydederek, “Gerçekleştirilen uzaktan eğitim sisteminde kullanılan MS TEAMS ara yüzünün erişilebilir bir platform olması, engelli öğrencilerimizin de bu sistemden azami ölçüde yararlanması ve eğitimlerine devam etmesine imkân tanımıştır.” dedi.

Ataç, “Gerek uzaktan eğitimde gerekse günlük hayatta en önemli sorunlardan biri Erişilebilir Ders Materyallerinin hazırlanması. Bu konuya katkı sunmak üzere yaklaşık 20 videodan oluşan bir eğitim serisi hazırlığımız tamamlanmak üzere. Bu videoları gelecek hafta, başta eğitimcilerimiz olmak üzere herkesin faydalanması için çevrimiçi ortamda hizmete sunacağız.” açıklamalarında bulundu.

Etkinlikte, sivil toplum örgütleri, ilgili bakanlık, kurum, kuruluşlar ve üniversitelerin katılımı ile Türkiye ve KKTC’de Engelsiz Bilişim Çalışmaları, Sivil Toplum Örgütleri Faaliyetleri, Engelli Haklarının İzlenmesi ile Projeler ve Hizmetler ana başlıklarında 4 farklı panel düzenlendi.

Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde engellilere yönelik yürütülen bilişim teknolojileri ve hizmetleri alanında yapılan mevcut çalışmalar, yasal düzenlemeler, başarılı örnekler ve sorunların masaya yatırıldığı 8. KKTC Engelsiz Bilişim Günleri, katılımcıların iyi dilek ve temennileriyle sona erdi.


922 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC7431 _DSC7440 _DSC7484 _DSC7495 _DSC7487 _DSC7436
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
922
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası