Ahmetli Meslek Yüksekokulu Mezunlarını Hayata Uğurladı

İlan Tarihi:28.06.2019 10:18:00
Güncelleme Tarihi:28.06.2019 10:19:00
 

 

Ahmetli Meslek Yüksekokulu 24. Dönem Mezuniyet Töreni 21 Haziran 2019 tarihinde, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yüksekokul bahçesinde düzenlenen ve 485 mezun verilen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, Ahmetli Belediye Başkan Vekili Murat Kök, öğretim üyeleri, akademik ve idari personelimiz ile mezun olan öğrencilerimizin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde, Yüksekokul Birincisi Serpil Erşenkal bir konuşma yaptı. Serpil Erşenkal, “Uzun ve yorucu bu üniversite hayatında birçok şey öğrendim ama en önemlisi başarılar için emek harcamak gerektiğini ve başarıya giden yolda asla pes etmemek gerektiğini öğrendim. Birçok arkadaş ve dostluklar kazandım, dönüp arkama baktığım zaman Üniversitemin bana kazandırdıklarını önüme katarak hedefime ulaşmak için daha çok çalışacağım. Bu yolda beni destekleyen, yoluma ışık tutan tüm değerli hocalarıma ve desteğini benden hiç esirgemeyen kıymetli aileme teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar törende yaptığı konuşmada, “Değerli konuklar, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacak kalifiye işgücünün yetiştirilmesi açısından, üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. Bu doğrultuda bilim ve insan anlayışıyla hareket eden Manisa Celal Bayar Üniversitemiz 14 fakülte, 3 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ile yaklaşık 47 bin öğrenci ile eğitim vermekte; hayata değer katan, özgüven sahibi, geleceği inşa edecek nesiller yetiştirmeyi kendisine hedeflemektedir.

Bu yıl mezun olan öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri ve yakınları; bugün burada öğrencilerimizi mezun etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenim gördükleri süre boyunca hepsine sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde rekabet edebilecekleri mesleki beceriler kazandırmaya çalıştık. Sizlerin özenle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı geleceğe büyük bir gönül rahatlığıyla gönderiyoruz. Onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Çocuklarınızın eğitim ve öğretim sürecinde göstermiş olduğunuz maddi ve manevi katkılarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer öğretim üyesi arkadaşlarım; görevinize olan bağlılığınız, sıkı çalışmanız ve fedakârlığınızla mezunlarımızı anlamlı bir şekilde daha iyi bir yaşam sürmeleri için yol gösterdiniz. Onları bilgi ile donattınız, onlara yardımcı oldunuz. Hepinize şükran borçluyuz.

Çok değerli mezun öğrencilerim; zaman daima olduğu gibi hızla akıp gitti, yoğun bir eğitim maratonunun nihayet son günlerini yaşıyorsunuz. Buraya geldiğiniz günlerde olduğunuzdan daha donanımlısınız. Hayatınızın bir aşaması tamamlandı, yani yeni bir yola çıkıyorsunuz. Bu yolda sırt çantanızın içinde geleceğinize ilişkin büyük hayalleriniz, büyük fikirleriniz hep yanınızda olsun. Onları gerçekleştirmek için çalışın, çabalayın. Kendinize güvenin. Seyahat etmekten, öğrenmekten ve bilgilerinizi, yüreğinizi ve yeteneklerinizi insanlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Vatanınızı ve milletinizi daima sevin. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Yolunuz istediğiniz yere çıksın, rüzgâr daima arkanızdan essin” diye konuştu.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Serkan Cura,  “Özgörevi, yenilikçi, girişimci, çevreye ve insana saygılı bireyler yetiştirerek; eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak olan Manisa Celal Bayar Üniversitemizin Meslek Yüksekokulları arasında doluluk oranı en yüksek okullar içerisinde yer alan Ahmetli Meslek Yüksekokulumuz, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılını; Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Uzaktan Eğitim ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarımızdan bugün itibariyle 485 öğrencimiz mezun durumdadır. 

Değerli aileler, mezunlarımızın değerli yakınları; evlatları için gecesini gündüzüne katan, her türlü zorluklarında evlatlarının yanında olan saygıdeğer ailelerimiz, bize emanet ettiğiniz kıymetli evlatlarınızı, tüm mesai arkadaşlarımla birlikte özgüveni yüksek, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, vatanımızı ve insanları seven bireyler olarak sizlere tekrar takdim etmekten dolayı gururluyuz. Ve artık katlandığınız fedakârlıkların, karşılaştığınız zorlukların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi. Biz evlatlarınızın gözündeki sevinç parıltıları eşliğinde bu güzel günü sizinle paylaşmaktan ötürü mutluyuz.

Değerli hocalarım; 2 yıl boyunca öğrencilerimizi akademik olarak şekillendirmekle kalmadınız, aynı zamanda birer birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı öğrettiniz ve bir meslek yüksekokulu mezunu olarak yaşamları boyu örnek alacakları birer rol model oldunuz. Hepinize kıymetli katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli idari ve teknik kadromuz; planlı, titiz ve duyarlı yaklaşımlarıyla öğrenci odaklılığı esas alan anlayışla özverili bir şekilde görevlerinizi yerine getirdiğiniz için sizlere de teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve bu gururlu ve mutlu gecemizin odağı sevgili öğrencilerim; bugün, diplomalarınızı aldığınız gün bir bitiş değil, pek çok başlangıcın yaşandığı bir gündür. Bugünden sonra, alacağınız diplomalar sizlere önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde gerçekleşenleri izleyerek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli geliştirmek sorumluluklarınızın bir kısmıdır. Diğer önemli sorumluluğunuz ise çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Sağlık, saygı ve sevgi size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan birey başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi vatanımızı olmak üzere tüm insanlığı sevecektir. Hızla değişen dünyamıza ayak uydurmak, muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşımak için şarttır. Çıktığınız bu yolda bizlerin desteği ve güveni sonsuza dek sürecektir. Yolunuz ve bahtınız daima açık olsun, güle güle gidin evlatlarım” dedi.

Tören, fakülte birincisi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü mezunu Serpil Erşenkal, ikinci Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunu Gülazim Güçlü ve üçüncü Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü mezunu Aslı Ülkü ile bölüm bazında dereceye giren mezunlara ödüllerinin takdim edilmesi ve kep atma ile sona erdi.  

 

 

 

 

 


1325 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN8640 _NKN8641 _NKN8645 _NKN8651 _NKN8662 _NKN8671 _NKN8686 _NKN8687 _NKN8693 _NKN8706 _NKN8727 _NKN8739 _NKN8754 _NKN8801 _NKN8806 _NKN8811 _NKN8817 _NKN8824 _NKN8827 _NKN8835 _NKN8837 _NKN8847 _NKN8850 _NKN8854 _NKN8859 _NKN8871 _NKN8883 _NKN8891 _NKN8896 _NKN8906 _NKN8918 _NKN8926 _NKN8937 _NKN8943 _NKN8951 _NKN8964 _NKN8965
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1325
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası