Aigai Antik Kentindeki Güncel Sorunlar ve Çözüm Yollarına Yönelik Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:2.12.2020 09:17:00
Güncelleme Tarihi:2.12.2020 09:21:00

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında, Aigai antik kentindeki güncel sorunlar ve çözüm yollarına yönelik koordinasyon toplantısı, Kazı Heyeti Başkanı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin’in “Aigai Antik Kenti” sunumuyla gerçekleşti.

Valilik Brifing Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin bulundu.

Aigai Antik Kenti'nde yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları ile kentin ziyaretçi kapasitesinin arttırılması amacıyla yapılması gereken projelere ilişkin durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını gidermek üzere içinde kafeterya, hediyelik eşya satış noktası gibi alanların olacağı Ziyaretçi Karşılama Merkezi ile otopark alanının planlanması, yol iyileştirme çalışmaları ve yönlendirme levhalarının yapılmasına ilişkin konular ile Aigai antik kentinin sorunlarının çözümüne ilişkin görüşmeler yapılarak  çözüm önerileri üzerinde fikir birliğine varıldı.

aigai1 aigai3 aigai4 aigai2