Avrupalı Öğrenciler Erasmus Stajı İçin Üniversitemizi Tercih Ediyor

İlan Tarihi:24.07.2019 12:21:00
Güncelleme Tarihi:24.07.2019 13:58:00

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında yaz döneminde yaklaşık 20 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Romanya’da bulunan University of Alba Iulia ile Polonya’da bulunan The State University of Applied Sciences in Plock ile kurmuş olduğumuz yakın partnerlik ilişkileri sayesinde, her yaz gelen öğrenci sayımız artıyor. Gelen Erasmus öğrencileri Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olmak üzere çeşitli birimlerde iki ay boyunca staj yapacaklar. Öğrencilerin kurumsal, sosyal ve kültürel uyumlarını sağlamak amacıyla oryantasyon eğitimi gerçekleştiridi. Üniversitemiz birimleri, yerleşkeleri ve sağladığı imkânların tanıtıldığı oryantasyon programında, öğrencilere Manisa ve Türkiye hakkında bilgiler verildi.

Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök, öğrencilerle staj süresince Erasmus Koordinatörlüğü aracılığıyla birebir ilgilendiğini ve öğrencilerin önümüzdeki dönemlerde gelecek yeni öğrencilere Üniversitemizi tavsiye edecek şekilde buradan ayrılmaları için gerekli her tür desteği sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda öğrencilerin üniversite spor ve faaliyet alanları kullanımı için akıllı kart biriminin desteği ile misafir kart verildi, ulaşım imkanlarını sağlamak için Manisa Kart başvuruları yapıldı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığıile görüşülerek öğrenci yemek tarifesi uygulaması sağlandı.

Öğrenciler, iki ay boyunca mesleki yeterliliklerini geliştirmek üzere özellikle Türkiye'yi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesini tercih ettiklerini ve önceki akademik dönemlerde Üniversitemize gelen Erasmus öğrencilerinden olumlu görüşler alarak burada bulunduklarını söylediler.

_DSC3958 _DSC3961 _DSC3964 _DSC3965 _DSC3968 _DSC3969 _DSC3973 _DSC3977 _DSC3994 _DSC4024 _DSC4030