Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım Tüm Yönleri ile Masaya Yatırılacak

İlan Tarihi:6.09.2019 15:02:00
Güncelleme Tarihi:6.09.2019 15:09:00
 

“Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” temalı Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 Kongresi (BİLTEVT’19) başlıyor. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonunda kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesinin sekretaryasını yaptığı “Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 Kongresi” ile “Engelsiz Bilişim 2019 Ödül Töreni”, 11-13 Eylül 2019 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonunda kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin sekretaryasını yaptığı “Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 Kongresi” ile “Engelsiz Bilişim 2019 Ödül Töreni”, 11-13 Eylül 2019 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarından birini Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın yapacağı kongre açılış ve ödül töreni, 11 Eylül 2019 tarihinde saat:14.00’de Maltepe Üniversitesi Marma Hotel Marmara Salonunda gerçekleştirilecek. 2019 yılındaki partner ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğu kongrenin açılış töreninde, Kerim &Selim Altınok Müzik Dinletisi ve Engelsiz Bilişim 2019 Ödül Töreni yer alacak.

Başkanlığını Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Engin Ylmaz’ın yapacağı “Braille Innovation on the Screen Qbraille and Polaris” konulu ilk oturuma, Güney Kore Shenzhen Bao Chang Chen Electronics Co. Ltd’den Satış Müdürü Micheal Co ve yine aynı şirketten Eğitim Müdürü Jenny Axler konuşmacı olarak katılacak. 

Kongre boyunca;  “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Engellilere Yönelik Bilişim Faaliyetleri”, “Erişilebilirlik Atölyesi”, “Türkiye’de Başarılı Engelsiz Bilişim Uygulamaları”, “İşitme Engelliler ve Bilişim”, “Öğrenci Projeleri”, “Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belgenetin Erişilebilirlik Çalışmaları”, “Accessible Study of Natural Sciences for the Visually Impaired?”, “Engellilerin Eğitim Hakkına Erişiminde Engelsiz Bilişim Uygulama Örnekleri”, “Sosyal Medyada Farkındalık ve Erişilebilirlik”, “Ekran Okuyucu Eşliğinde Akademik Kriterlere Uygun Şekilde @Word Belgelerini Biçimlendirme İpuçları”, “Erişilebilir Ders Materyali”, “Özel Gereksinimli Bireyler ve Bilişim”, “Engelliler ve Medya”, 4 akademik oturum ve firma sunumları ile “Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Temsilciler Toplantısı” gerçekleştirilecek.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü Görme Engelliler Çalışma Merkezinden Dr. Thorsten Schwarz, ABD Scribd Firması Erişilebilirlik Uzmanı ve Yazılım Kalite Mühendisi Uğurcan Kutluoğlu, KKTC Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı ve  Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KKTC Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Zehra Altınay ile Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KKTC Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Fahriye Altınay’ın davetli konuşmacı olarak yer alacağı kongrede ayrıca; Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve TED Üniversitesi gibi birçok üniversite ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği gibi önemli kurum ve derneklerden konuşmacılar yer alacak. 

 

 


619 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
619
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası