Biz Bir Takımız Projesi Aile Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:21.02.2022 12:30:00
Güncelleme Tarihi:21.02.2022 12:35:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin spor yoluyla sosyal uyumuna katkıda bulunmak amacıyla organize edilen “Biz Bir Takımız Projesi Aile Bilgilendirme Toplantısı” MCBÜ Sinema Salonunda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Yurt genelinde Manisa da dahil olmak üzere 24 il ve 24 üniversite iş birliği ile yürütülen proje kapsamında öğrenci-veli bilgilendirme ve tanıtım toplantısında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Tuğan, MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans Şube Müdürü Kerem Yılmaz, veliler ve öğrenciler bulundu.

Toplantıda Proje Mentörü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selhan Özbey, Biz Bir Takımız Projesi ile ilgili bilgi paylaşımı yapıp gençlerin gelişimiyle ilgili velilere sunum yaparak, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Tuğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde gençlere birçok alanda hizmet verdiklerini belirterek, “Bu proje sayesinde farklı kültürlerden farklı arkadaşlar edinerek birlikte bir Türkiye olmayı amaçlıyoruz. Projede bizimle birlikte iş birliğiyle hareket eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç’a ve üniversitemize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise projeye gösterilen ilgiden ötürü öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte birçok projeyi değerli gençlerimiz için gerçekleştiriyoruz, gençlerimizin dünyasını anlamaya, önünü açmaya, onlar gibi düşünmeye gayret sarf ediyoruz. Ahlaklı, erdemli bir gelecek için insanlığa faydalı olan bir nesil için biz bir takımız anlayışıyla hep birlikte daha güzel işler başarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“Bir birlik ve kardeşlik öyküsü” sloganıyla organize edilen “Biz Bir Takımız Proje” kurgusunda, 24 il kültürel farklılıkları göz önünde bulundurularak 2’şerli olarak eşleştiriliyor. Projenin uyguladığı illerde 6. ve 7.sınıflarda öğrenim gören 44’er gence, ikamet ettikleri illerde 14 hafta boyunca hafta sonları 4 saat (spor ve sosyal uyum) eğitim veriliyor. 14 haftalık eğitimin sonunda bir haftalık gençlik kampı ve eşleştirilen şehre ise ziyaretler düzenleniyor. Aralarında Manisa’nın da bulunduğu projede Murat Germen Ortaokulu ve Şehitler Ortaokulu’ndan kura çekimiyle seçilen öğrencilere Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde eğitimler veriliyor.

1954 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0272 _DSC0352 _DSC0278 _DSC0289 _DSC0310 _DSC0295 _DSC0301 _DSC0276 _DSC0345 _DSC0323 _DSC0339 _DSC0350 _DSC0343 _DSC0307 _DSC0379 _DSC0357
1954