Covid-19 Aşısı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde

İlan Tarihi:13.01.2021 23:19:00
Güncelleme Tarihi:13.01.2021 23:22:00

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde Covid-19 aşısı uygulanması için tedbirlerin alınmasına yönelik genelgesi doğrultusunda, inaktif Covid-19 aşılarının dağıtımına başlandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine de ulaşan ve Hastanede soğuk zincirde tutulan ilk etap aşılar, öncelikli olarak sağlık çalışanlarına yapılacak.

Aşı uygulamaları odalarının hazırlandığı MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde hazırlanan aşı odalarını ve aşıların muhafaza edildiği soğutucu dolap odasında yaptığı incelemenin ardından açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç “Bugün itibariyle Sayın Valimizin önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla hastanemize aşı gelmiş bulunmakta. Aşılarımızı, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlarda muhafazaya aldık. Cumhurbaşkanımızın öngörüsü, Bilim Kurulu Üyelerimizin tavsiyeleri doğrultusunda aşılama işlemine geçebileceğimiz talimatı geldiği andan itibaren hastanemizde süreci başlatacağız. Altını çizmek istiyorum an itibariyle herhangi bir aşı olayını gerçekleştirmiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Öncelikle sağlık çalışanlarının aşılanacağını ve randevu sistemiyle çalışılacağını dile getiren Ataç, aşılama için hastane bünyesinde 4 özel odanın oluşturulduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç devam eden açıklamasında, “Aşılar yapılabilir dendiği anda, 4 odada, öncelikle sağlık çalışanlarına, 10'ar dakika arayla randevu vererek ortalama günlük 300 ila 500 civarında sağlık personelimizin aşılama işlemini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sabah 08.30 ile akşam 20.30 saat dilimi arasında bunu gerçekleştirmeyi öngörüyoruz” ifadesini belirtti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç son sözlerinde; “Pandemi mücadelesinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza, Sağlık Bakanlığına, Bilim Kurulu Üyelerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

_DSC9483 _DSC9485 _DSC9461 _DSC9477 DJI_0766s _DSC9472