DEFAM’da Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM-EDX) Cihazı Tanıtıldı

İlan Tarihi:11.12.2019 12:06:00
Güncelleme Tarihi:11.12.2019 14:59:00
 

Üniversitemiz Deneysel Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEFAM) tarafından Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM-EDX) cihazı lansmanı ve laboratuvar tanıtım etkinliği düzenlendi. 10 Aralık 2019 tarihinde DEFAM’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz, rektör yardımcılarımız, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)’de faaliyet gösteren firma yetkilileri, öğretim elemanları ve davetliler katıldı.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Süleyman Koçak’ın merkez hakkında detaylı bilgi verdiği etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, “DEFAM’ı klasik mesai kavramından çıkarıp araştırma merkezi bazında aktive etmek istiyoruz. İhtiyaca binaen projeleri alarak talep eden kuruşlarımıza, firmalarımıza teslim etmek için süreci en hızlı seviyede hızlandırarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ürünümüzün değerini artırabilmek, artırdıktan sonra bizim katma değer diye tanımladığımız toplumumuzun refah düzeyini artıracak süreçte verimlerimizi artırmayı hedefliyoruz. DEFAM bu noktada bir basamak olacak diye düşünüyoruz.

Üniversitemizdeki beyin gücünü önce MOSB ve tarıma aktarmayı istiyoruz. SEM-EDX cihazı, en temelde baktığımızda araştırma, uygulama ve akademik anlamda ilerlemenin vazgeçilmez bir parçası. Cihazı aktif olarak kullandığımızda bilimsel ilerlemenin yanında kalite standartlarımızın yükseltmesi de mümkün olacak. Burada kalite standartlarımızı artırma noktasında çok mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Kalite standartlarımızın yükselmesi, teknolojimizin vazgeçilmez araçlarından biri.  Merkezin çalışması karşılıklı etkileşimle yürümekte ve bu noktada sizlerin bizimle temasa geçmenizi beklemeyeceğiz. Biz, sizler ile temasa geçeceğiz; varlıklarımızdan, değerlerimizden haberdar edeceğiz. SEM-EDX cihazının üniversitemize kazandırılması ve bugün değerli misafirlerimize tanıtılması sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.  

DEFAM personeli tarafından SEM-EDX cihazı hakkında bilgilendirilen katılımcılar, merkezde bulunan laboratuvarları da gezerek işleyiş hakkında detaylı bilgi aldı.  

 


871 görüldü.    0 Paylaşıldı
2. 3. 4 5 6 7
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
871
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası