Demirci Meslek Yüksekokulundan Haberler

İlan Tarihi:9.04.2019 11:49:00
 

Demirci Meslek Yüksekokulundan  “Bosna Hersek Ormancılığı” Semineri

Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencilerimiz için “Bosna Hersek Ormancılığı” konulu bir seminer düzenlendi. 4 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşenseminer; Türkiye Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek Federasyonu Ormancılar Birliği arasında 2010 yılında imzalanan ‘Ormancılık İşbirliği’ kapsamında, çam kese böcekleri ile mücadelede kullanılan yararlı böceklerin üretimi konusunda inceleme yapmak için Demirci’ye ziyarette bulunan Bosna Hersekli ekip tarafından verildi.

Seminere; Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Bosna Hersek Sarayevo Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Koruma Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Mujezinovic, Bosna Drina Kantonu Gorazde, Orman Müdürü Kenan Kanlic, Merkez Bosna Kantonu Orman Müdürlüğü Temsilcisi  Bütünleşik Orman Koruma Müdürlüğü Baş Danışmanı Mevaida Mesan, Zenica Doboj Kantonu Orman Müdürlüğü Zepce Orman Şefliği Teknoloji Uzmanı Josip Pavlovic, Herzegovina Neretva Kantonu Prenj Konjic Orman Müdürlüğü Koruma Müdürü Fedza Voloder, Türkiye Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkanlığı Şube Müdürü  Akın Emin, Dış İlişkiler ve Eğitim Daire Başkanlığı Orman Mühendisi Işık Taşkıran, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vekili Tacettin Coşkun, Demirci Orman İşletme Müdürü Ahmet Aydın, Demirci MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Evrensel, Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yekta Köse, Ormancılık Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. M. Serdar Oruç ve Öğr. Gör. G. İlker Müftüoğlu ve öğrenciler katıldı.

Seminerin ardından Ormancılık Bölümü öğrencilerimizle gerçekleştirilen söyleşide, Bosna Hersek Sarayevo Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Mujezinovic tarafından Bosna Hersek ormanları ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Seminer sonunda konuklara Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören tarafından çiçek takdim edildi. 

Demirci Meslek Yüksekokulunda ‘İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’ Tanıtımı

Demirci Meslek Yüksekokulunda, ‘İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında Salihli İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından tanıtım standı açıldı.

Stantta öğrencilerimize, İŞKUR görevlileri tarafından İşbaşı Eğitim Programı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi ve öğrencilerin konu ileilgili soruları cevaplanarak açıklamalar yapıldı. 

Öğrencilerimiz Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ile Buluştu

Demirci MYO’da, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kelem ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fatih Dilşeker’in konuk olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. Demirci Meslek MYO Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye; Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Evrensel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ticari ilişkiler, dış ticaret ve iş kurma konularında tecrübelerini aktaran konuklar, Ticaret ve Sanayi Odalarının yapısı ve görevleri hakkında da bilgiler verdi. Öğrencilerin iş hayatına yönelik sorularının cevaplandırıldığı söyleşide; mezuniyet sonrasında iş hayatında başarılı olmanın anahtarının “Vazgeçmeden çok çalışma ve yılmadan yeniden deneme” olduğu konusuna vurgu yapıldı.

Söyleşi sonunda, Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören tarafından konuklara çiçek takdim edildi.

 


1021 görüldü.    0 Paylaşıldı
DSC_0494-min DSC_0524-min IMG_3704-min IMG_3774-min IMG_3797-min IMG_3803-min DSC_0456-min IMG_3840-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1021
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası