Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu’nun Başkanı Olduğu “Asya-Pasifik Grup 2019 Kongresi”ne, Londra Akreditasyon Kurumunca Akreditasyon Verildi

İlan Tarihi:19.04.2019 15:37:00
 

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Teknopark SpilInnova Ltd. Şti. Müdürü Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu’nun Avrupa, Kanada ve Amerika lokasyonlarında düzenlediği ve yönetmekte olduğu gıda konferansları kapsamında gerçekleştirilen Asya Pasific Grup Branch Konferansı “AbuDhabi Nutrition Food Sci Tecnol.2019”, Londra Uluslararası Akreditasyon Kurumundan CPD akreditasyonu aldı. Akreditasyon belgesi, Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu’na takdim edildi.

Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu’nun Kongre Başkanı olarak, Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dhabi şehrinin Yas Island kısmında düzenlediği “2. International Conference on Nutrition, Food Science and Technology (Nutrifood Technology 2019) Kongresi”nin Yardımcı Başkanlığını IUFoST Temsilcisi ve Lübnan Holy Spirit University Faculty of Agricultural and Food Science Dekanı Prof. Dr. Lara Hanna Wakim yaptı.

Hedefinin Avrupa, ABD ve Japonya bölümü konferans akreditasyonları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, açılış konuşması ve seremoniyi takiben key not speaker olarak da ‘’Food processing technologies on food alkaloids and food allergenics: Bioactive and toxicological aspects’’ konulu sözlü sunusunu yaptı.

Seçkin akademisyen grubu ve gıda profesyonelleri katıldı

Radisson Blue Hotel Abu Dhabi Yas Island’da 7-8 Nisan, 2019’de gerçekleştirilen kongreye başta Abu Dhabi ve Dubai’den olmak üzere, Polonya, İtalya, İngiltere, Lübnan, Türkiye, Güney Afrika, Kazakistan ve Hindistan’dan seçkin akademisyen grubu, gıda teknologları, beslenme profesyonelleri, nütrisyonist ve firma profesyonelleri katıldı. Organizasyon Komitesi (OCM) üyelerine “Organization Committee Certificate Ceremony’’ olarak şiltleri takdim edildi. Amerika, Kanada, Avrupa, Japonya lokasyonlarında yürütülmekte olan Conference Series LLC  Kongrelerine Asya Pasific Grubu-UAE Dubai’den sonra 2019 itibariyle Abu Dhabi de eklendi. Başta Khalifa Üniversitesi olmak üzere, Floransa Üniversitesi ve Tshwane University of Technology de organizasyona destek verdi.

En İyi Sunum Ödülleri Takdim Edildi

Nutrifood Techology 2019’da çağrılı sözlü sunumlar, sözlü sunumlar ve workshop konuşmalarını takiben ‘’En İyi Sunum’’ seçimleri İngiltere, Lübnan, Güney Afrika ve Türkiye’den bilim insanlarının oluşturduğu değerlendirme komitesi tarafından yapıldı.  En iyi 4 sunum ödülü (Best Presentation Awards),  “Strategies to improve the performances of bakery products made from ancient wheat’s” ile University of Florence, Italya’dan Dr. Alessio Cappelli’ye,  2. ve 3.cü en iyi sunumlar ise “Green technology for obtaining bioactive substances from far eastern Panax ginseng C.A. Meyer, using technology of supercritical CO2  extraction” konulu sunumuyla Jagiellonian University, Polonya’dan Prof Wojciech Piekoszewski’ye ve “Nutraceutical and medicinal foods” konulu sunumu ile Royal Society of Health UK’den Dr. Prakash Kondekar’a, 4.cü en iyi sunum ise Güney Afrika Tshwane University of Technology’dan Prof. Thierry Regnier’e verildi.  Young forum çalışmaları düzenlenerek, ilgili üniversitelere video konferanslarla da bağlanıldı ve akademisyenlerle toplantılar gerçekleştirildi. 

Kongreden Yenilikçi Haberler

Nutrifood Techology 2019’de Tokuşoğlu tarafından verilen “Food tablet manufacturing strategies: Research data on effervescent food supplements” konulu endüstriyel workshopta ilk kez Türkiye’de DEPARK Teknoparkta üretilen, patentlerle koruma altına alınan ve Yaşar Holding Grup tarafından ticarileştirilme yapılacak olan 4 tip efervesan tablet (karadut efervesan, mandalina kabuğu bazlı efervesan, mesir efervesan ve domates cep efervesan tabletleri) Birleşik Arap Emirlikleri teknopark profesyonellerine tanıtıldı.


1405 görüldü.    0 Paylaşıldı
received_317515625554636-min received_277905016481726-min received_2292404901040326-min received_397436394170913-min received_2284618338525756-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1405
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası