Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Rektör Ataç’ı Ziyaret Etti

İlan Tarihi:16.06.2021 14:17:00
Güncelleme Tarihi:2.07.2021 15:49:00
 

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Mehmet Sancak, Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Tutum ve Arda Yılmaz ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi yer aldı.
EGİAD Başkanı Avni Yelkenbiçer ziyaretleri esnasında, üniversite sanayi iş birliği imkanlarını geliştirmek, eğitimden, sanayiye farklı alanlarda iş birliği yapmak istediklerini belirterek, 700’den fazla üyesi ile 120 bin kişiye istihdam sağladıkları bilgisini paylaştı. Yelkenbiçer, EGİAD bünyesinde 40 yatırımcının oluşturduğu, Hazine Bakanlığı belgeli bir Melek Yatırımcı ağı olduğunu, bugüne kadar on yedi startup a yatırım yaptıklarını, Manisa Teknokent’te yer alan startup ve firmalara yatırım yapabilecekleri ile patent ve ürün ticarileştirilmesi gibi konularda iş birliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi. 
Rektör Ataç konuşmasında, üniversitelerin günümüzde öğrencilerini istihdam edebilme yetenekleriyle ön plana çıktığını, bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, uyguladıkları işyeri uygulamaları eğitimi sayesinde öğrencilerin mezun olmadan iş sahibi olduklarına vurgu yaparak, girişimciliği de desteklediklerini belirtti. Ayrıca, 2020 Şubat ayında üniversite öğrencileri arasında düzenledikleri Heckathon yarışmadında dört birinci çıktığını belirterek, bu öğrencilerden ikisinin kendi şirketlerini kurdukları bilgisini de paylaştı. 
Dijitalleşme ve teknolojinin kullanımı konularının giderek önem kazandığını belirten Rektör Ataç, pandemi başlamadan önce kurdukları dijital altyapı sayesinde Türkiye’de uzaktan eğitime geçen öncü birkaç üniversiteden biri olduklarını, eğitim ve öğretim süreçlerinde pandemi kaynaklı herhangi bir aksama yaşamadıklarını ifade etti. Üniversite olarak finanstan, teknik alanlara kadar her mecrada EGİAD’a destek olabileceklerini dile getiren Rektör Ataç, her iki kurumun öğrencilerin toplumsal sorumluluk ve iş ahlakı gibi konulardaki gelişimi için birlikte çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Ziyaretin sonunda EGİAD ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ile ilgili bir protokol hazırlanarak, en kısa zamanda hayata geçirilmesi üzerinde fikir birliği sağlandı. 

 


700 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6361 _DSC6365
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
700
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası