Eğitim Fakültesi’nde Dünya Matematik Günü Kutlandı

İlan Tarihi:24.03.2022 15:00:00
Güncelleme Tarihi:24.03.2022 15:02:00

2022 yılı Dünya Matematik Günü (International Day of Mathematics) “Matematik Birleştirir!” temasıyla tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Kulübü (MEK) öğrencileri kutlama programı düzenledi. Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin, bu tür etkinliklerin önemini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik programı, Matematik Eğitimi Kulübü başkanı Gülzade Karakuş’un “Matematik Eğitimi Kulübü’nün Tanıtımı ve Dünya Matematik Günü” başlıklı sunumu ile başladı. Sonrasında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Melihcan Şengezer’in “Braille Alfabesi, Materyalleri ve Matematikte Kullanılışı” başlıklı sunumu, devamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Bilge Nur Dipli’nin “Pi Sayısının Müziği” piyano dinletisine ve öğrenciler tarafından Pi Günü’ne özel hazırlanan röportajların gösterimine yer verildi.

“Matematikteki Başarıda Çalışmak mı Daha Önemlidir Yoksa Zekâ mı?” konulu münazara yapılarak, zekâyı savunan “Avengers” grubu ve başarıyı savunan “Matesis” grubunun kıyasıya savunmaları izlendi. Yarışmanın sonunda kazanan Avengers grubuna hediye çeki takdim edildi.

Etkinlik programının sonunda izleyen öğrencilere de çekilişle çeşitli armağanlar verildi. Toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik nihayetlendi.

mcbü_eğitim fakültesi_mek etkinliği _3_ mcbü_eğitim fakültesi_mek etkinliği _4_ mcbü_eğitim fakültesi_mek etkinliği _1_ mcbü_eğitim fakültesi_mek etkinliği _2_ mcbü_eğitim fakültesi_mek etkinliği _5_