Engellilere Yönelik Bilişim Hizmetleri, Üniversitemizin Sekretaryasını Yürüttüğü Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Tarafından Ödüllendirilecek

İlan Tarihi:6.08.2019 11:01:00
Güncelleme Tarihi:6.08.2019 14:13:00

Üniversitemizin sekretaryasını yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine “Engelsiz Bilişim Ödülleri” verilecek. Ödül Töreni, 11-13 Eylül 2019’da Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla Maltepe Üniversitesi ev sahipliğiyle İstanbul’da düzenlenecek olan BİLTEVT’19:“Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 Kongresi açılışında gerçekleştirilecek.

Engelsiz Bilişim Ödülleri’ne web sayfası üzerinden 5 – 25 Ağustos 2019 tarihleri arasında ilgili kategoride herkes aday gösterebilecek. Aday gösterilen kurum ya da hizmetler oluşturulan jüri üyelerince değerlendirilerek, her kategoride ödüle layık görülen kurum ya da hizmetler belirlenecek.

Aday gösterilecek kurum ya da hizmetin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin; sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum hizmetlerinden yararlanmalarına, eğitimlerine ve bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması şartı aranacak.

2014 yılında platformca alınan karar doğrultusunda, aday gösterilecek kurumlardan erişilebilir ve iki dakikayı geçmeyen, görme engelliler için sesli betimlemeli, işitme engelliler için işaret dilinde ve alt yazılı tanıtım videosu istenecek.

Engelsiz Bilişim Ödülleri 2019