Genç Hackathon Yarışmasında MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Türkiye 3'üncüsü Oldu

İlan Tarihi:2.06.2022 09:19:00
Güncelleme Tarihi:2.06.2022 09:39:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Genç Hackathon organizasyonunda gençlerin kamu kurumları ile iletişiminin güçlendirmesi temasıyla düzenlenen "Katılımcılığın Dijital Hali" yarışmasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan BETA isimli ekip, 63 takım ile gerçekleştirilen ön eleme sonucu final aşamasına kalan 23 takım arasında Türkiye 3'üncülüğü derecesini elde etti.

CİMER ve Sosyal Medya uygulamalarının birleşimiyle yeni bir platform kurmayı amaçlayan ve bu platformda, kullanıcıların bir gönderiyi gündeme getirip etki oluşturmasını hedefleyen İSTERGENÇ isimli projeye 3'üncülük ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu takdim etti.

Aynı ekip tarafından geliştirilen mobil ve web uygulama yazılımları da GencizBiz Portal'da yayımlanmaya hak kazandı.

BETA Ekibi, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Baran Yalçın, Emre Piriştine, Hüseyin Turab Sezal ve Ahmet Aydın'dan oluşuyor.