Hackathon’un Kazananlarına Ödülleri Verildi

İlan Tarihi:4.03.2020 16:21:00
Güncelleme Tarihi:4.03.2020 16:23:00
 

Genç nesilleri kod yazmaya teşvik etmek amacıyla, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile düzenlenen ve Türkiye’de bir Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen ilk Hackathon olma özelliğini taşıyan “MIPHackathon@MCBU” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 03.03.2020 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili (MOSB) Kadir Murat Çam, MOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Haspolat ve Doğan Çelik,  MOSB Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran tarafından verildi.

Aralık 2019 da “Takımını Kur, 24 Saat Yarış, Ödülünü Kazan” sloganı ile yola çıkan yarışmada çeşitli illerden 49 takım yarıştı.  Yarışmada birinciliği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Gengoo” takımı, ikinciliği Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan “Hızlı ve Buglı” takımı, üçüncülüğü Anadolu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Hypersoft” takımı, dördüncülüğü ise, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan “Pitpit” takımı kazandı. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ödül alan öğrencilere; “Bulunduğunuz ekosistemde en iyi lokomotif olursanız, ekosisteme en yararlı sizsiniz. Bilginizi iyi yolda kullanın” diyerek “Sürecin başlangıcından hayata geçiş aşamasına kadar destek olan iş dünyasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum. Hepinizin başarısının devamını diliyorum” dedi.

Rektör Ataç’ın konuşmasının ardından MOSB Başkan Vekili Kadir Murat Çam; “Proje yönetime geldiğinde hiç düşünmeden evet dedik. Her yıl daha ileriye götürülecek şekliyle tekrarlanması için Sayın Rektörümüze taahhütte bulunduk. Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak her zaman üniversite-sanayici iş birliğinde elimizden geleni yapacağız. Bu yarışmada gösterdiğiniz katkı ve başarıdan ötürü hepinizi kutluyor teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MOSB Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Haspolat ödül alan öğrencilere hitaben; “Hata yapmaktan korkmayın. Hatayı üstlenmemekten korkun. Böylece doğruyu bulmaya çalışın. Hata iki şey öğretiyor. Birincisi yapılan yanlışı, ikincisi doğruyu” diyerek sözlerine son verdi.

MOSB Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çelik de yaptığı konuşmasında; “Öncelikle hepinizi başarınızdan ötürü tebrik ederim. Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri, üniversite yönetimi burada sizler buradasınız ve aynı zemini paylaşıyoruz. Paylaştığımız bu zemin sizin farklı olduğunuzun göstergesi. Farklılığınızın ve başarınızın devamını diliyorum” dedi.

MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran ise; “Hevesle bize paydaş olan siz değerli arkadaşlarımı tek tek tebrik ediyorum. İlk defa bir Üniversite, Organize Sanayi Bölgesi ile iş birliği içerisine girerek böyle bir düzenleme yapıyor. İnşallah devamı gelecek. Katkınız ve emeğiniz için teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Son olarak, MOSB Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol da; “Üniversite ve Sanayi iş birliğinin uygulanabilirliğinin ıspatı üzerine yola çıktık. Bunun en güzel örneğini bugün gençlerle birlikte yaşıyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tören son buldu.


1173 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0759s _DSC0766 _DSC0761 _DSC0768s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1173
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası