Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Öğrencileri Rektörümüze Geliştirdikleri Su Altı Robotu ve İnsansız Hava Aracını Tanıttı

İlan Tarihi:11.09.2019 15:09:00
 

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Üniversitemizi TEKNOFEST 2019’da temsil edecek olan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencilerini makamında kabul etti. Öğrenciler, Prof. Ataç’a geliştirdikleri su altı robotu ve insansız hava aracını tanıttı.

Ziyarette Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Fadıl Soykök, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz, Arş. Gör. Göksu Taş ve Üniversitemizi TEKNOFEST 2019’da temsil etmeye hak kazanan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencilerinden oluşan iki yarışma takımı yer aldı.

Üniversitemizi “İnsansız Su Altı Robotu Kategorisi”nde temsil edecek JAWS ROV takımı üyeleri ve “İnsansız Hava Aracı Kategorisi”nde temsil edecek KAYGUSUZ İHA takımı üyeleri, projeleri hakkında bilgiler verdiler. JAWS ROV takımı TEKNOFEST 2019 “İnsansız Sualtı Robotu Kategorisi”ne başvuran 220 takım arasından seçilerek, finale kalan 20 takımdan biri oldu. “İnsansız Hava Aracı Kategorisi”nde yer alan KAYGUSUZ İHA takımı da elemeleri geçerek finale katılma başarısını elde etti. JAWS ROV ve KAYGUSUZ İHA takımları, iyi bir derece elde etmeyi çok istediklerini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Üniversitemizin TEKNOFEST 2019’da temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Öğrencilerimizle aynı heyecanı paylaşıyor ve onları her konuda destekleyeceğimi özellikle belirtmek istiyorum. Projelerinin kısa ve uzun vadede elde edeceği başarılar, Üniversitemiz için gurur kaynağı olacaktır. Bu projeler, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltırken, yerli yazılım ve yerli elektronik sistemler içerdiği için de son derece güvenlidir” dedi. JAWS takımının getirdiği prototipi inceleyerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve onlara kapısının her zaman açık olduğunu vurguladı. Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat ve danışman öğretim üyelerini de tebrik eden Prof. Dr. Ahmet Ataç, Fakülte bünyesinde bu tür faaliyetlere devam edilmesinin önemle altını çizdi ve yarışmalarda her iki takıma da başarılar diledi.


1525 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1525
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası