Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğrencilerinin Başarısı

İlan Tarihi:11.11.2019 16:38:00
Güncelleme Tarihi:11.11.2019 16:41:00

24-25 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen Climathon Turkey, iklim değişikliğine inovatif ve sürdürülebilir çözümler üretmek için dünya çapında 127 şehir, 52 ülke ve 6 kıtada eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Türkiye ayağı ilk kez geçen yıl İzmir’de düzenlenmiş olan Climathon; bu sene 115 başvuru, 56 katılımcı ve 10 proje ile tamamlanmıştır. Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği Sürüdürülebilirlik Komitesi öncülüğünde, ORIGINN ve IDEMA iş birliğiyle düzenlenen bu hackhaton’da 24 saatlik heyacanlı bir çalışma gerçekleşmiştir.  Projeler arasından; Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Müge Özçevik’in danışmanlığında  birincilik ve üçüncülük elde ederek bizleri gururlandırmıştır.

Grup üyelerinin isimleri ve proje detayları aşağıdaki gibidir:

1. Grup Griffin:

Onur Yeşil, Mehmet Zeki Kara, Mahmut Çapkın, Fatih Arıcılık, Yakup Güçlü, Ali Atakan Akman

Proje: ORSİS (Orman Sistemleri) projesinde ormanlara yerleştirecekleri prototip ürünler ile ormandaki günlük hava durumunu tespit ederek elde edilen veriler sayesinde olağan dışı bir durum tespit edilirse, merkeze giden bildirim ile ormanlık alanların kontrolü ve erken müdahale ile yeşil alanların korunarak tahribatının önlenebilmesi amaçlanmaktadır.

3. Grup Milat:

Oğuzhan Kaymak, Alirıza Gücal, Engincan Veske, Osman Yavuz Demir, İsa Toltat, Abdurrahim Balta

Proje: Deprem anındaki paniği önleyebilmek için insanların toplanma alanlarına ulaşım rotasının en kısa sürede tespit edilmesi ve yakınları ile kesintisiz iletişim kurması amaçlanmaktadır.

1 2