Hızlı Satranç Turnuvası Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:30.12.2022 10:45:00
Güncelleme Tarihi:30.12.2022 10:53:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Satranç Topluluğu ile Matematik ve Zekâ Oyunları Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Hızlı Satranç Turnuvası” Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi, Öğrenci Merkezi Binasında yer alan Etkinlik Salonunda, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz’ın da izleyici olarak katıldığı turnuvaya, aralarında milli satranç sporcusu olan öğrenciler ile akademik ve idari personel katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonundan gelen hakemler Hakan Karakafa ve Cevat Söğüt tarafından yönetilen karşılaşmalarda, 10dk+5sn eklemeli düşünme süresi ve İsveç yöntemi ile yüz yüze olarak toplam 68 oyuncu 6 tur üzerinden zihin yordu.

Turnuvanın sonucunda birinci Enes İşılak, ikinci Yağız Değirmenci, üçüncü Tuna Katırcı, en başarılı kadın oyuncu ise Pelin Başkurt oldu.