İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 44. Dönem Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

İlan Tarihi:26.06.2019 12:49:00
Güncelleme Tarihi:26.06.2019 14:14:00
 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 44. Dönem Mezuniyet Töreni, 25 Haziran 2019 tarihinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanında gerçekleştirildi.  Törene Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Bilal Gümüş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Baştan, İİBF Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ve Doç. Dr. Coşkun Çılbant, MCBÜ-SEM Müdürü Prof. Dr. Mahmut Karğın, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlkay Dilber, Ahmetli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Cura, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aracı, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Törende mezunlar adına bir konuşma yapan fakülte ikincisi Uğur Çilenger, ”Kendimi gururlu, hüzünlü ve sevinçli hissediyorum. Bugün 16 yıllık eğitim hayatımız sona eriyor. Bu son aslında bizim geleceğimiz için yeni bir başlangıç. Biz bu fakültede bir aile olduk, güzel dostluklar ve anımsamaya değer anlar biriktirdik. Yetişkinliğe adım attığımız bu dönemde, üzerimize aldığımız sorumlulukların bilinci içerisindeyiz. Bir insan kolay yetişmiyor, ilmik ilmik dokumak gerekiyor her satırını, ince ince okumak, şekillendirmek, emek harcamak gerekiyor hiçbir şeye harcamadığın kadar. Bize yapılan yardımların ve verilen emeklerin karşılığını verme zamanının geldiğine inanıyoruz. 

Değerli konuklar; başarı ve başarısızlıklarımın sonuna kadar arkasında duran, her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, her daim yanımda olan varlıklarından tarif edilemeyecek kadar mutluluk ve güven duyduğum canım aileme ve dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bugün onların sayesinde elde ettiğim başarının gururunu yaşıyorum ve bu başarımı onlara armağan ediyorum. Tüm arkadaşlarımın yollarına; dürüst, sözünün arkasında duran, engel olmak yerine destek olmayı tercih eden kişiler çıkmasını diliyorum” dedi. 

Prof. Dr. Mustafa Mıynat, “45 yıllık bir eğitim kurumu olarak bizim görevimiz, değişimi sürekli olarak ön görmek ve bu değişimi uygun biçimde dönüştürerek geleceğin yetkinliklerini öğrencilerimize kazandırmaktır.”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, “Gurur verici bir anı yaşamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 44. Dönem mezunlarını iş hayatına uğurluyoruz. Fakültem adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Kıymetli misafirler; yaşamakta olduğumuz dünya dinamikleri son yirmi yıl içerisinde geçmişe göre çok daha hızlı bir dönüşüm süreci içerisindedir. Bu durum özellikle dijitalleşme ile birlikte çok farklı bir kuşağı bizlerin karşısına çıkarmaktadır. Dördüncü sanayi devrimiyle birlikte sadece fabrikalar dijitalleşmemiş, işletmelerin her alanındaki meslekler dijital teknolojilerle buluşmuş ve bu meslekleri icra edenlerin sahip olması gereken yetkinliklerin sayısı artmıştır. Eğitim, söz konusu dijitalleşme sürecinde en çok dönüşüme ihtiyaç duyulan alanlardan birisi olmuştur. Geçmiş kuşaklarda uzmanlaşmak ve belirli bir alanda tecrübe sahibi olmak ve tek bir alandaki uzmanlığı koruyabilmek mümkünken, bugün içinde yaşadığımız dönemde, herhangi bir alandaki uzmanlığın ömrü birkaç sene içerisinde dolmakta ve yepyeni bilgiler ve yetkinliklerle bireylerin kendisini donatması gerekmektedir. 

Yapılan araştırmalar, 2022 yılına gelindiğinde dünya genelinde çalışanların yarısından fazlasının mevcut işlerini yapabilmeye devam etmek için yeni yetkinliklere ve yeni yeteneklere ihtiyaç duyacağını göstermektedir. İşte bu yeni çağ, acemilikten uzmanlaşmaya geçiş çağıdır. Bugün var olan mesleklerin birçoğunun yakın gelecekte yapılış biçimleri ya tamamen değişecek ya da artık insanlar tarafından yapılamayacak şekilde dönüşüme uğrayacaktır. Dolayısıyla gençlerin bu çağda ayakta durabilmek ve başarılı olmak için yapabileceği en iyi şey tek alanda uzmanlaşmaya çalışmak yerine, birden fazla alanda bilgi sahibi olmak, yetenek havuzlarını mümkün olduğunca çeşitlendirmek ve yeniliklere açık kalarak sürekli öğrenebilme yeteneği kazanmaktır. 

Fen bilimlerinden sosyal bilimlere kadar en temel mesleklerin icralarında dahi, kişilerin sahip olması gereken yetkinlikler eskisinden çok daha farklıdır. Bu yeniçağda üniversiteler şüphesiz var olmaya devam edecektir. Fakat aynı dönüşümün farkındalığı ve dinamizmi üniversitelerin de göstermesi gerekmektedir. Biz üniversite ve akademisyenler olarak bu dönüşümü her alanda çok yakından takip etmekteyiz. Dijital çağın tüm imkânlarını öğrencilerimiz için kullanmaya gayret gösteriyoruz. Üniversitemizin dijital kütüphane altyapısına öğrencilerimiz 7/24 diledikleri yerden bağlanabiliyor ve 39 binden fazla dijital derginin yanı sıra 15 binin üzerinde dijital kitaba erişebiliyor. Yine yaptığımız anlaşmalar sonucunda dünyanın en çok kullanılan dil öğrenme programına öğrencilerimiz ücretsiz biçimde erişebiliyor ve diledikleri dili akıllı telefon veya bilgisayarlarından öğrenebiliyorlar. 

Üniversite olarak girişimciliğin yükselen bir değer olduğunun bilinciyle, öğrencilerimizi hangi alanda eğitim alırlarsa alsınlar,  girişimci bakış açısıyla hareket edebilmeleri amacıyla destekliyoruz. Bu vizyonla, fakültemizdeki girişimcilik derslerini KOSGEB destekli biçimde sürdürüyor, Üniversitemizin Teknoloji geliştirme Bölgesi yani Manisa Teknokent’te yer alan ‘Kuluçka Merkezi’ sayesinde öğrencilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerine imkân tanıyoruz. 

45 yıllık bir eğitim kurumu olarak bizim görevimiz, değişimi sürekli olarak ön görmek ve bu değişimi uygun biçimde dönüştürerek geleceğin yetkinliklerini öğrencilerimize kazandırmaktır. Kamu, üniversite sanayi işbirliğinin en iyi kurumsal örneği Türkiye’de Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz iş yeri uygulama eğitimi mevcut çağın dinamiklerini yakalama konusundaki hassasiyetlerimizin ve gayretlerimizin en önemli meyvesidir. Bu çerçevede yine İş Yeri Eğitimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Kenan Yalınız dün vefat etti, defnettik, ruhu şad olsun diyor, kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz.  

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak; 115 öğretim elemanımızla, gerek örgün gerekse uzaktan eğitim programlarımızla 7 bölümde, 7 bin öğrencimizle zamandan ve mekândan bağımsız olarak buluşuyor ve onlara geleceğin yetkinliklerini kazandırmaya çalışıyoruz. Vatanına, milletine ve devletine bağlı, geçmişiyle ve kökleriyle gurur duyan ve vicdanlı bir nesil yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyoruz” diye konuştu. 

Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Biz burada size bir çerçeve veririz, bu çerçeveyi herkes kendi yeteneği ölçüsünde doldurur ve hayatta başarılı olur.”

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Dünya değişiyor, bu değişimden toplumların ve kurumların hiç birinin geri kalması düşünülemez. Üniversiteler de kendi içinde bir takım devinimler içinde. 16. ve 17. yüzyıl içinde kurulmuş olan üniversitelerin amacı sadece eğitim yaptırmaktı. Ama 19. yüzyılda sanayi devriminin gelişmesiyle beraber, özellikle Amerika kaynaklı üniversitelerin sadece eğitim amaçlı değil, onun yanında araştırma yapan üniversite olarak da yer aldığını görüyoruz. Günümüzün teknolojik çağı ve modern toplum içinde bunun yeterli olmadığı, üniversitelerin toplumun bilgi üreten ve o üretmiş olduğu bilgiyi ürüne dönüştüren, ekonomiye katkı sunan kurumlar olarak yer aldığı görülmeye başladı. Tabii ki Manisa Celal Bayar Üniversitesi de arkada kalamazdı.  Üniversitemiz buna bağlı olarak, eğitimin son üç aylık dönemi içerisinde iş yeri uygulama eğitimi yaptırarak, öğrencilerini gerçek hayatla tanıştırmaya başladı. Onun dışında da yeni bir atılım daha yaptı ve Manisa Teknokenti kurarak Manisa’mızın sanayicilerine bilimsel altyapısı kuvvetli bir şekilde çok güzel bir destek vermeye başladı. Teknokentimizin aşağı yukarı yüzde 99’u doldu ve ülke ekonomisine çok ciddi katkılar yapacak yatırımların ve anlaşmaların yapıldığı bir yer durumuna geldi. 

Sevgili anne babalar; dört yıl öncesinde bize teslim etmiş olduğunuz yavrularınızı, fakültemiz son derece yetkin ellerde yetiştirdi. Onlara bir altın bilezik taktı. Onları bir meslek sahibi, bir beyaz yakalı olarak; dört yıllık lisans eğitimini tamamlamış, yetişmiş, ülkenin ekonomisine katkı yapacak insanlar olarak mezun ediyoruz. 

Sevgili mezunlar; toplumun ahlaki kurallarını ve evrensel olarak ise etik kuralları lütfen hayatınızın bir köşesine atmayın. Onlara sahip çıkın ve onların daha ideal olması yönünde çaba gösterin.   Karşınızdaki bireyin haklarına en az kendi haklarınız kadar saygı gösterin. Vatana hizmet ve topluma katkıyı hiçbir zaman unutmayın. Vatanınızı sevin, toplumunuzu sevin. Size burada verilmiş olan çerçeveyi imkânlarınız ölçüsünde doldurun. Çünkü biz burada size bir çerçeve veririz, bu çerçeveyi herkes kendi yeteneği ölçüsünde doldurur ve hayatta başarılı olur. Sizler yılmadan çalışarak, devamlı okuyarak, kendinizi geliştirerek, hem vatanınız hem kendiniz hem de toplumunuz için o çerçeveyi mümkün olduğu kadar doldurmaya çalışın. Yolunuz açık olsun, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu. 

Mezuniyet Töreni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini birincilikle bitiren Burak Esmer, ikinci Uğur Çilenger ve üçüncü Elif Nur Aydınlı ile bölüm bazında dereceye giren mezunlara ödüllerinin takdim edilmesi, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi ve keplerin mezun olmanın verdiği gururla ve sevinçle havaya fırlatılması ile sona erdi. 

 


1522 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN9271 _NKN9280 _NKN9283 _NKN9297 _NKN9313 _NKN9322 _NKN9326 _NKN9412 _NKN9437 _NKN9442 _NKN9455 _NKN9460 _NKN9473 _NKN9484 _NKN9493 _NKN9501 _NKN9509 _NKN9516 _NKN9527 _NKN9537 _NKN9545 _NKN9548s _NKN9562 _NKN9580 _NKN9582 _NKN9591 _NKN9599 _NKN9611 _NKN9614 _NKN9622 _NKN9626 _NKN9632 _NKN9635 _NKN9639 _NKN9642 _NKN9651 _NKN9654 _NKN9658 _NKN9661 _NKN9666 _NKN9673 _NKN9679 _NKN9681 _NKN9686 _NKN9689 _NKN9707 _NKN9711 _NKN9717 _NKN9719 _NKN9724 _NKN9727 _NKN9732 _NKN9735 _NKN9738 _NKN9742 _NKN9745 _NKN9748 _NKN9759 _NKN9765 _NKN9768 _NKN9773 _NKN9776 _NKN9784 _NKN9787 _NKN9791 _NKN9793 _NKN9797 _NKN9800 _NKN9803 _NKN9806 _NKN9814 _NKN9817 _NKN9824
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1522
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası