İşletme Fakültesi 2. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

İlan Tarihi:13.06.2019 10:28:00
 

İşletme Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 11 Haziran 2019 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde yapıldı. Fakülteyi Ebru Ceyhan birincilik, Cansu Mete ikincilik, Seyit Aksoy üçüncülükle bitirdi.

İşletme Fakültesi Ekonomi Finans Bölümünden 93 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Geyikçi, Fakülte Danışma Kurulu üyeleri, Toyo Ink İcra Kurulu Başkanı Yakup Benli, MİKOR Genel Müdürü Mine Erbaykent ve ISM Müdürü Muhammed Çil,  öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldılar.

Fakülte  birincisi olarak mezun olan Ebru Ceyhan mezunlar adına yaptığı konuşmada, “Dört yıl önce çıktığımızın bu yolculuğumuzu bugün sonlandırıyoruz. Her sorumuzu içtenlikle cevaplayan, bizlere her zaman destek olan değerli hocalarımıza teşekkürü borç bilirim.

Sevgili arkadaşlarım; nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız, nerede olmak istiyorsanız, orada olun ve lütfen hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Öğrencilik hayatımızın en güzel anılarını biriktirdiğimiz Fakültemizi çok özleyeceğiz ve hatırlayacağız. Eğitim bitmeyen bir süreçtir. Konuşmamı herkesin ders çıkarması gerektiğini düşündüğüm Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum: ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’  Herkese teşekkürler” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Ramazan Gökbunar törende yaptığı konuşmada, “Bugün hem mezunlarımızın hem ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü. Bugün bir kutlama, mutlulukları ve sevinci paylaşma günü. Bu güzel ve anlamlı günde, mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için öncelikle hepinize teşekkür ederiz.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Fakültemiz için her anlamda çok başarılı, çok parlak bir yıl oldu. Ege Bölgesi üniversiteleri içinde ilk olarak iş yeri uygulama eğitimine geçilen Üniversitemizde geçtiğimiz yıl, eğitimlerinin son dönemlerini ilgili kurum, işletme ve sanayi kuruluşlarında tamamlayan Fakültemizin 64 öğrencisinin  % 19’u hemen istihdam edildi. Bu başarıda emeği geçen, katkısı bulunan tüm akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve danışma kurulu üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

Sevgili aileler; çocuklarınızın başarısında maddi manevi çok büyük emeğiniz, katkınız var. Sizleri de canı gönülden kutluyorum.

Sevgili mezunlarımız, bir üniversiteyi üniversite yapan mezunlarıdır. Dolayısıyla sizler, Fakültemizi hayatınız boyunca görünür biçimde omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız.  Başarıdan başarıya koşarken Fakültemizi daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Sizlerin başarılarınızla hep gurur duyacağız. Fakültemizde sizleri dinlemekten başlayarak, karşımızdakini dinlemenin, anlamanın ve kendimizi onun yerine koymanın ne kadar önemli olduğunu her an hissedeceğimiz bir ortam oluşturduk. Başkasını dinlemeyi ve anlamayı bilmek, kendimizi sorgulamak ve yenilemek, iş dünyasında gerçekten çok önemli. Dinlemek anlamına gelen Çince karakter; gözler, kulaklar, tam dikkat ve kalp anlamlarına gelen dört karakterin birleşiminden oluşuyor. Tam dikkatle,   ‘kulaklarınızla dinlemek’, ‘gözlerinizle dinlemek’, ‘kalbinizle dinlemek’, işverenlerin çalışanlarını işe alırken aradığı en başta gelen özelliklerinden biri. Kariyer basamaklarında hızlı ilerlemek için dinlemenin büyülü gücünü asla ihmal etmeyin. Tüm yaşamınız mutluluk, heyecan ve başarı ile dopdolu olsun, hepinizin yolu açık olsun” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, “Öncelikle mezun olmayı hak eden öğrencilerimizi ve onlara doğumlarından bugüne kadar her türlü desteği vererek özveride bulunan anne ve babaları, dört yıl boyunca burada onların iyi bir eğitim almalarını sağlayan akademik personelimizi yürekten kutluyorum.

Değerli veliler; bugün belki de en güzel gün, sizlerin gününüz. Çünkü bu kadar emek verdiğiniz, en son aşamasına getirdiğiniz çocuklarınız, evlatlarınız, göz bebekleriniz mezun oluyor. Ben bu duyguyu çok iyi biliyorum, birinciyi mezun ettik ikinciyi de bu sene mezun edeceğiz. Gerçekten çok güzel bir duygu, çünkü onlar yeni bir hayata atılıyorlar. Sizlerin, hocalarının emeklerini boşa çıkarmadılar, onlarla gurur duyabilirsiniz. Onlar çok iyi bir eğitim aldı. Size biraz önce Manisa Celal Bayar Üniversitesinin farklı bir uygulamasından hem birinci olan arkadaşım, hem dekanımız bahsetti. Biz Ege Bölgesinde ilk ve tek olarak, iş yeri uygulama eğitimine geçtik. Yani çocuklarımız son dönemlerinde, 15 hafta boyunca iş yerinde eğitim alıyorlar ve mesleği uygulamalı olarak öğreniyorlar. Dolayısıyla önceki kuşaklardan daha iyi yetiştiler.

Sevgili mezunlarımız, tabii ki sizler de bir dönemi kapatıyorsunuz. Artık lisans eğitimi bitiyor, yeni bir döneme başlıyorsunuz. Ancak, biz olduk zannetmeyin. Dünyayı tanımalısınız, Türkiye’yi tanımalısınız ve de kendinizi yenilemelisiniz. Bugün çıkan bir bilgi 6 ay sonra eskiyor. Dolayısıyla sizler her altı ayda kendinizi yenilemelisiniz. Öncelikle kendinize karşı sorumluluklarınız var. Kendinizi iyi bir işle ödüllendireceksiniz. Ülkenize karşı sorumluluklarınız var. Bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu bütün gençlerimizin bilmesi gerekiyor. Ülkenize, kültürünüze, bayrağınıza sahip çıkmak durumundasınız. Bunun için de çok çalışacaksınız. İyilikten, doğruluktan, adaletten ve insan haklarından ayrılmamanızı tavsiye ediyorum. Anne babanızın hayır duasını almayı ihmal etmeyin. Yolunuz açık olsun. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum, Allah’a emanet olun“ dedi.

Tören, tüm mezunların mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve kep atma ile sona erdi.

 


1528 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6680 _DSC6686 _DSC6691 _DSC6693 _DSC6711 _DSC6725 _DSC6743 _DSC6756 _DSC6767 _DSC6772 _DSC6774 _DSC6777 _DSC6781 _DSC6786 _DSC6797 _DSC6802 _DSC6804 _DSC6809 _DSC6812 _DSC6815 _DSC6819 _DSC6823 _DSC6825 _DSC6830 _DSC6833 _DSC6842 _DSC6849 _DSC6853 _DSC6856 _DSC6858 _DSC6862 _DSC6868 _DSC6874 _DSC6885 _DSC6897
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1528
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası