Kenyatta Üniversitesi Heyeti Erasmus+ KA107 Projesi Kapsamında Üniversitemizdeydi

İlan Tarihi:5.11.2019 12:07:00
Güncelleme Tarihi:5.11.2019 12:09:00

Üniversitemiz Uluslararası I·lis¸kiler Koordinatörlüğünün dört ortak ülke ile işbirliği içerisinde yürütmekte olduğu Erasmus+ KA107 projesi kapsamındaki faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Kenyatta Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Paul K. Sang, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Mildred P. Nawiri ve Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümünden Dr. Richard Karani Ndambiri, Avrupa Birliği Erasmus+ KA107 projesi kapsamında Üniversitemizin farklı birimlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Öncelikle, Spor Bilimleri Fakültesini ziyaret eden heyette yer alan Dr. Ndambiri, Afrika ve Kenya’da rekreasyon alanının gelişimine ilişkin bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Heyet, öğrencilerin yoğun ilgisini çeken sunumun ardından Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinde incelemelerde bulundu.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesini de ziyaret eden heyet, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde akademik işbirliğine yönelik temaslarda bulundu. İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat ve ekibi tarafından karşılanan Kenyatta Üniversitesi temsilcileri, gelecek yılın projesinde İİBF alanında personel ve öğrenci değişimini içeren adımlar atılması yönünde taleplerini ilettiler. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Devrim Zerengök, Dr. Deniz Dirik ve Dr. Enis Yakut‘un eşlik ettiği ziyaretlerde, karşılıklı görüş alışverişinin yanı sıra, yükseköğretim alanında bilgi ihracatına dayanan paylaşımların Üniversitemizce önemsendiğine vurgu yapıldı. Her iki u¨niversitenin temsilcileri, go¨ru¨s¸melerde kendi kurumları hakkında bilgi paylas¸ımında bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Kenyatta Üniversitesi heyetini ağırladı

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, koordinatörlüğünü üstlendiğimiz Erasmus+ KA107 projesi kapsamında, ders verme-eğitim alma hareketlilikleri ve çalışma ziyareti amacıyla Üniversitemize ziyaret gerçekleştiren Kenyatta Üniversitesi heyetini ağırladı.

Kenyatta Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Paul K. Sang, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Mildred P. Nawiri ve Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümünden Dr. Richard Karani Ndambiri’nin Kenyatta Üniversitesini temsilen gerçekleştirdikleri ziyarette, KA107 projeleri kapsamındaki işbirliğimizin 2019-2021 yıllarını kapsayacak şekilde yenilendiğine vurgu yaptılar.

İki üniversite arasında gerçekleştirilecek olan öğrenci ve personel hareketliliklerinin ikinci ayağını oluşturan bu ziyarette, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İpek Özunan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, Erasmus+ Kurum Koordinato¨ru¨ O¨gˆr. Go¨r. Devrim Zerengo¨k, Öğr. Gör. İpek Yeniay Hatipoğlu ve Erasmus+ KA107 Proje Koordinatörleri Dr. Deniz Dirik ve Dr. Enis Yakut hazır bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, heyetin ülkemize ve Üniversitemize ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ve işbirliğimizin artarak devam etmesi yönündeki dileklerini iletti. Üniversite temsilcilerinin gelecekte işbirliği yapmayı hedefledikleri alanlara ilişkin görüşlerini paylaştıkları ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.