MCBÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Ziya Yıldız, TÜBİTAK – 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye Üçüncüsü Oldu

İlan Tarihi:4.08.2022 16:24:00
Güncelleme Tarihi:4.08.2022 16:25:00

9 ana alanda 120 projenin 228 öğrenci ile temsil edildiği ve Giresun’da gerçekleşen Tübitak-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları 2022 Yılı Türkiye finalinde, danışmanlığını Doç. Dr. Levent Paralı’nın yaptığı “Stereolithography” adlı proje ile katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Ziya Yıldız, Türkiye üçüncülük ödülünü kazandı.

Proje danışmanı Doç. Dr. Levent Paralı yaptığı açıklamada “Gerçekleştirilen bu projeyle; ilk etapta diş protez üretimleri, kemik doku üretimleri ve hasarlı kemik dokularının bölgesel yamalanmalarıyla iyileştirilmesi hedeflenmiştir.” İfadelerini kaydederek “Devam edecek olan çalışmalarda hedeflenen Mikro akışkan Çip üretimleriyle, biyomedikal çalışmalara ivme kazandıracağımızı düşünüyoruz. Mikro akışkan çipler aracılığıyla temel akışkanların; elektronik-optik ve biyosensör aygıtlarıyla bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle mikro akışkan çipler, patolojik analizler aracılığıyla ölümcül ve kronik hastalıkların erken teşhisi için yeni yöntemlerin bulunmasına yardımcı olabilir.” şeklinde konuştu.

Ziya Yıldız, 2020 yılında Turgutlu Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon öğrencisi iken katıldığı Tübitak-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında da, yine danışmanlığını Doç. Dr. Levent Paralı’nın yaptığı “Hibrit (Mikro ve Nano) Yapılı İskele Dokular için Çok Fonksiyonlu Üretim Platformu” adlı projesiyle Türkiye birinciliğini elde etmişti.