MCBÜ Engelliler Danışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:20.10.2022 11:07:00
Güncelleme Tarihi:20.10.2022 11:22:00

MCBÜ Engelliler Danışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı Rektörlük Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ayhan Bilir, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan V. Hafize Işık, akademik birimlerin engelli sorumluları, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından akademik birim sorumlularının görüş ve önerilerini dinledi.

Toplantıda saha sonra koordinatör Dr. Öğr. Mustafa Özhan Kalaç ve ilgili daire başkanlıkları tarafından koordinatörlüğün faaliyetleri,  Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülen engellilere yönelik faaliyetler/hizmetler ve "Engelli Bireylere Yönelik Sınav Uygulamalarında ve Engelli Kontenjanında Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik" hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yeni kayıtlanan ve eğitim görmekte olan engelli öğrencilerin üniversite imkânlarından daha iyi yararlanabilmeleri, ders ve sınavlarda gerekli koşulların sağlanabilmesi ve varsa sorunlarının tespit edilerek çözümlenmesi konularının ele alındığı toplantı, farklı birimlerdeki engelli sorumlularının tecrübe paylaşımları ile sona erdi.

GR1B2257 GR1B2232 GR1B2239 GR1B2240 GR1B2255 GR1B2247 GR1B2254 GR1B2250