MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi’nde Bir Dizi Açılış Gerçekleşti

İlan Tarihi:29.12.2022 15:41:00
Güncelleme Tarihi:29.12.2022 15:47:00

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi’nde Proje Sergisi, Laboratuvar Açılışları ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Fakültenin üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde protokoller imzaladığı global ölçekli DAIKIN ve İstanbul Teknopark ’ta faaliyet gösteren Andasis Elektronik A.Ş. firmaları tarafından yapılan yatırımlarla kurulan laboratuvarlar hizmete açıldı. Bu amaçla düzenlenen törende aynı zamanda TEKNOFEST 2022 yarışmalarına katılan ekiplere, TÜBİTAK 2209 – A ve B desteği kazanan proje ekipleri ile Proje Sergisi kapsamında düzenlenen Ağ Yönetimi ve Siber Güvenlik Hackhatonunda ilk üç dereceyi elde edenlere de teşekkür belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Törene MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, MCBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Turgutlu Borsası Başkanı Selçuk Temel, DAIKIN Genel Müdür Yardımcısı Ö. Tuncer Gülsaran, Andasis Elektronik A.Ş. CEO’su Ferdi Tekçe ve Genel Müdür Yardımcısı Fuat Kayapınar ile Dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Nevzat Onat, bu kadar güçlü bir destek vererek davete katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, mesleki teknik eğitimde laboratuvarların önemini ve bugün üniversite-sanayi iş birliğinin somut bir örneğini görmekten duyduğu heyecanı dile getirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Fakülteye bugüne kadar verdikleri desteği devam ettireceklerini belirterek tüm çalışmaları yapan öğrencilere ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ise öğrencilerin sergiledikleri projelerdeki performanslarının kendisini çok etkilediğini söyleyerek organizasyona katkı sunanlara teşekkür etti. Öğrencilerin başarısı için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, bu desteğin somut çıktılara dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek genç nesillerin çok küçük desteklerle büyük işler başardığını, ülkemizin teknoloji hamlesinde bu tür çalışmaların ne denli önemli olduğuna değindi.

Yazılım Mühendisliği Bölümü bünyesinde Siber Güvenlik ve Ağ Sistemleri Laboratuvarı kurulumuna teknik cihaz desteği sağlayan Andasis Elektronik A.Ş. CEO’su Ferdi Tekçe, bu ortamda bulunmaktan çok büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek, genç mühendislere ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Kendilerinin bu laboratuvarı kurmakla çok büyük kazanımlar elde ettiğini ifade eden Ferdi, gelecekte de yatırımlarının ve ilişkilerinin devam edeceğini ifade etti.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü bünyesinde İklimlendirme Laboratuvarı kurulumunda yer alan DAIKIN firması Genel Müdür Yardımcısı Ö. Tuncer Gülsaran, DAIKIN olarak dünya çapında alanında en büyük kuruluşlardan biri olan firmasının eğitime verdiği önemi anlattı. Özellikle Türkiye’deki firma birimlerinin sağladığı başarıları vurgulayan Gülsaran, kurulan laboratuvarların hayırlı olmasını dileyerek üniversite yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Laboratuvar açılışlarının yanı sıra öğrencilerin lisans bitirme projelerinde geliştirdikleri ürünler de sergilendi. Rektör Ataç ve tüm katılımcılar projeleri tek tek gezerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

GR1B3901 GR1B3746 GR1B3724 GR1B3733 GR1B3726 GR1B3873 GR1B3841 GR1B3845 GR1B3847 GR1B3857 GR1B3851 GR1B3860 GR1B3863 GR1B3866 GR1B3879 GR1B3884 GR1B3896 GR1B3918