MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Manisa Kadın Kooperatiflerini Buluşturdu

İlan Tarihi:7.03.2022 16:36:00
Güncelleme Tarihi:7.03.2022 16:37:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirdiği söyleşide Manisa kadın kooperatifleri temsilcilerini bir araya getirdi.

MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğ. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan’ın tez danışmanlığını yaptığı, MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Büşra Koç’un  moderatörü olduğu söyleşiye; Ahmetli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Akhisar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Mutlu Beslen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Rota El Sanatları Gıda Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Salihli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sarıgöl Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Soma Emekçi Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Soma’da Önce Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Tarihi Manisa Bezi Dokuma ve Diğer İş ve Hiz. Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi temsilcileri katıldı.

MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ülviyye Aydın yaptığı açılış konuşmasında, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle böyle çok özel bir etkinliği gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyuz. Hepimizin yaklaşan Kadınlar Günü’nü kutluyor, bu söyleşiye katılan tüm kadın koopertifi temsilcilerine ve bize verdikleri destek nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kıvanç Günhan’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Moderatör Büşra Koç, kooperatiflerin ortak ekonomik, sosyal, kültürel gereksinim ve istekleri karşılamak üzere oluşturulduğunu, müşterek sahip olunan ve kontrol edilen gönüllülük esaslı bağımsız organizasyonlar olduğunu dile getirdi.

Manisa Kadın Kooperatifleri temsilcileri ise kuruluş aşamalarını ve yaptıkları çalışmaları anlatarak; amaçlarının kadınların sosyal ve ekonomik gelişimini sağlamak, Manisa’daki kadın istihdamını arttırmak, verdikleri kurslarla kadınları meslek sahibi ederek kendi ayaklarının üstünde durmalarına ve özgüven kazanmalarına ön ayak olmak, bu vesileyle çocuklarının eğitim hayatına da katkıda bulunmak olduğunun altını çizdi. Kooperatiflerde Manisa’nın tanıtımına ve marka değerini artırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan temsilciler tarihi Manisa bezi, Manisa bezinden kıyafetler, Sultaniye üzüm reçeli, köy unundan erişte, salça gibi doğal gıdalar, Manisa’ya özgü hediyelik eşyalar ve takılar ürettiklerini dile getirdi.

Kooperatif Temsilcileri, özellikle dezavantajlı kadın gruplarına yönelik çalışmalar yaptıklarını, yüzlerce Manisalı kadına ücretsiz eğitim verdiklerini ve ortak bir çalışma grubu oluşturduklarını kaydederek; gerçekleşen bu buluşmadan ötürü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ülviyye Aydın’a, onları büyük emek vererek böyle bir söyleşide bir araya getiren Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan ve Büşra Koç’a teşekkür etti.  


1457 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbükam_Manisa Kadın Kooperatiflerini Buluşması _1_ mcbükam_Manisa Kadın Kooperatiflerini Buluşması _4_ mcbükam_Manisa Kadın Kooperatiflerini Buluşması _3_ mcbükam_Manisa Kadın Kooperatiflerini Buluşması _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1457
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası