MCBÜ Türkiye’de Üniversite Bünyesinde Öncü Olan “MetaCBU Kampüs” Platformunu Kurdu

İlan Tarihi:30.11.2022 16:08:00
Güncelleme Tarihi:1.12.2022 16:08:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından eğitim alanında hizmet verecek olan öncü metaverse platformu MetaCBU Kampüs kuruldu. Platformun tanıtımı Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından gerçekleştirildi.

Rektör Ataç “MetaCBU Kampüs, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin genişletilmiş gerçeklik temelli sürükleyici öğrenme ortamını oluşturmakta. Alışılagelmiş uzaktan eğitim süreçlerini farklı bir boyuta taşıyacak olan Platform, öğrencilerin deneyimleyerek ve etkileşim kurarak öğrenmelerine imkân tanıyan yapısıyla da Metaverse kavramının tüm özelliklerini içinde barındırıyor. Şunu da belirtmeliyim ki MetaCBU Kampüs projemiz, Ülkemizdeki öncü sanal kampüs örneğidir.” İfadelerini kaydederek “İçerisinde sağlık, mühendislik, fizik, kimya, bilişim teknolojileri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm disiplinler için öğretim tasarımı yapılabilir. Üç boyutlu öğrenme içeriği geliştirilebileceği gibi geliştirilen öğretim materyalleri de MetaCBU Kampüs içerisinde öğrencilerle birlikte öğrenme faaliyetleri kapsamında rahatlıkla kullanılabilir.” açıklamalarında bulundu. 

Tamamen üniversite bünyesindeki sunucular ve altyapı kullanılarak tasarlanan ve sanal gerçeklik ekipmanlarıyla ya da ekipmanlar olmadan herhangi bir bilgisayar aracılığıyla üç boyutlu olarak erişilebilecek olan MetaCBU Kampüs, 3 boyutlu sanal evrenler anlamına gelen Metaverse kavramının tüm özelliklerini içeren bir yapıya sahip.

Unity Oyun Motoru ile geliştirilen ve çok kullanıcılı bir yapıya sahip olan platformda ortam, tüm kullanıcıların avatarları aracılığıyla birbirleriyle ve ortamla etkileşime girebileceği şekilde tasarlandı. MetaCBU Kampüs’de, herhangi bir hazır platform kullanılmadan en temelden geliştirilen ortamdan elde edilen veriler makine öğrenmesi kullanılarak analiz edilip, yapay zekâ algoritmaları ile tahminler yapılarak ortamdan edinilen bilgilerin sürekli güncellenerek etkin tutulacağı açıklamalarında bulunan proje ekibi; bunların yanı sıra geliştirilen ortamın birden çok sanal gerçeklik evrenine uyumlu hale getirileceğini ve MetaCBU Kampüs’ün giyilebilir teknolojiler ile kontrol edilebilir olacağı bilgisini paylaştı. 

MetaCBU Kampüs Platformunu tasarlayıp geliştiren ekip, Dr. Öğr. Üyesi Barış Çukurbaşı, Arş. Gör. Dr. Ali Geriş, Öğr. Gör. Dr. Murat Kılınç, Öğr. Gör. Orkun Teke, Hakkı Ayman ve Gökdeniz Gündoğdu’dan oluşuyor.

 


2031 görüldü.    0 Paylaşıldı
metacbü _3_ _DSC5967 metacbü _8_ _DSC6000 metacbü _1_ _DSC6151 metacbü _5_ _DSC6042s metacbü _6_ metacbü _7_ metacbü _2_ _DSC6250
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2031
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası