“MCBÜ Uluslararası Kadın Çalışmaları Sempozyumu” Dünyanın Pek Çok Ülkesinden Bilim İnsanlarının Katılımıyla Gerçekleşti

İlan Tarihi:17.05.2022 16:14:00
Güncelleme Tarihi:17.05.2022 19:41:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 30. yıl etkinlikleri kapsamında, MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Kadın Çalışmaları Sempozyumu” sona erdi. Sempozyuma Ukrayna, İspanya, İsveç, Azerbaycan, İran, Bulgaristan, Arnavutluk, Nijerya, Pakistan gibi pek çok ülkeden bilim insanları 47 bildiri ile katıldı.

Sempozyumun açılış töreni Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, MCBÜ Genel Sekreter Vekili Bora Canbula, Manisa kadın kooperatifleri ve kadın derneklerinin katılımı ile Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Başkanı, MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ülviyye Aydın, “Yaşanan yerel, bölgesel çatışmalar ve pandemi süreci ile birlikte dünya farklı bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Kadının üretici ve yeniden üretici kimliğini, bu yeni dünya düzenine nasıl uyumlayabiliriz sorusuna cevaplar aramak üzere bu sempozyumda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Böyle bir ortamda bize Ukrayna’dan destek veren Prof. Dr. Tetyana Kobzeva başta olmak üzere, dünyanın pek çok farklı ülkesinden sempozyuma bildirileri ile katılan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sempozyumumuza katkıları ve destekleri nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Üniversitemiz yönetimine, Manisa’daki belediyelerimize ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği bulunan meslektaşlarım ile üniversite personeline de teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Uluslararası Kadın Çalışmaları Sempozyumu’na salgın ve savaşın olduğu böyle bir ortamda canla başla destek olan bilim insanları oldu. İşte bu bilim aşkıdır, bilimsel çıktının önemidir. Üniversite olarak kadına yönelik çalışmaları gönülden destekliyoruz. Bu sempozyumda; Manisa ilindeki kadın kooperatiflerini, kadın muhtarları ve bilim insanlarını bir araya getirmek ve bu beraberliğin gerçek hayata yansıtmak istedik. Çünkü birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var, hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, kadınlar konusunda genelde sorunların ele alındığının altını çizerek, “Ancak bu konuda yapılan pek çok başarılı iş de var. Ülke olarak kötü durumda değiliz. Tabii ki bununla yetinmemeli, bu konudaki çalışmaları daha da ileriye taşımalıyız. Özellikle kadın yöneticiler konusunda eşit noktaya gelene kadar bu çaba devam edecek. Sempozyumda da çok verimli sonuçlar çıkacağına inanıyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyumun anahtar konuşmacısı Ukrayna Sumy Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Tetyana Kobzeva, “Çatışma ve Anlaşmazlıkların Çözüm Sürecinde Kadın Arabulucuların Rolü: Dünyanın Önemli Ülkelerinde Bunun Teşkiline ve Uygulanmasına Yönelik Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı bir konuşma yaptı.

Beş çevrim içi, beş yüz yüze oturumun yanı sıra, Manisa ili kadın kooperatiflerinin çalışmaları ve sorunlarının tüm yönleri ele alındığı ve oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan’ın yaptığı “Manisa İli Kadın Kooperatifleri Özel Oturumu” ile başkanlığını Doç. Dr. Feyda Sayan Cengiz’in yaptığı “Manisa İli Kadın Muhtarları Özel Oturumu” yapıldı. Ayrıca kadın kooperatiflerinin ürünlerini sergilediği tanıtım stantları açıldı.

“MCBÜ Uluslararası Kadın Çalışmaları Sempozyumu”, Aigai Antik Kenti ve Manisa gezisinin yer aldığı sosyal program ile sona erdi

 


1557 görüldü.    0 Paylaşıldı
NKN_0170 NKN_0282 mcbükam_kadı_çalışmaları_sempozyumu _3_ NKN_0189 NKN_0197 NKN_0157 NKN_0167 NKN_0186 NKN_0181 NKN_0204 NKN_0205 NKN_0212 NKN_0213 NKN_0227 NKN_0250 NKN_0273 NKN_0274 NKN_0279 NKN_0243 mcbükam_kadı_çalışmaları_sempozyumu _2_ WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.51.57 mcbükam_kadı_çalışmaları_sempozyumu _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1557
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası