MCBÜ Biyoloji Bölümü Öğrencilerinden Sıfır Atık Projesi

İlan Tarihi:22.06.2021 11:10:00
Güncelleme Tarihi:22.06.2021 11:13:00
 

İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması ile atıkların geri dönüştürülmesini  kapsayan ve atık yönetim felsefesi olarak da tanımlanan, "Sıfır Atığa" bir destek de Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri Berk Can Bahçe, Eylem Temel ve Selin Yüksel "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında, her seviyeye göre ayrı ayrı hazırladıkları "Sıfır Atık"  temalı sunumlarını Yunusemre ilçesine bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sunarak önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Danışmanlıklarını MCBÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ersin Minareci, Doç. Dr. Murat Afsar ve Dr. Emine Erdem Cingöz’ün yaptığı öğrencilere, Yunusemre Kaymakamlığı ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek oldu.   

Hatice Görgülü İlkokulu, Görgülüler Ortaokulu ve Halit Görgülü Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Manisa’da Sıfır atık konusuna ve çevre bilincine çok önem verdiğini belirten Kaymakam Atilla Kantay, MCBÜ öğrencilerine gösterdikleri bu sorumlu davranış nedeniyle teşekkür etti. Okullarda etkinliğe katılan öğrencilerle samimi bir şekilde sohbet etme imkanı bulan Atilla Kantay, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun kaldığını belirtti.  

Başarılı geçen sunumların ardından Berk Can Bahçe, Eylem Temel ve Selin Yüksel kendilerini öğrencilerle buluşturma imkanı veren ve salonlarını açarak etkinliğe destek veren okul müdürleri Zeynel Mutlu, Günay Pehlivan ve Ahmet Çakır’a teşekkür etti. 

 


1202 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _3_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _7_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _1_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _4_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _6_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _2_ mcbü_fen edebiyat fakültesi_biyoloji bölümü_sıfır atık projesi _5_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1202
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası