MCBÜ Bünyesinde Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Deneysel Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

İlan Tarihi:10.03.2021 20:12:00
Güncelleme Tarihi:10.03.2021 20:13:00

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu, 25.02.2021 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca, Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde, Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Deneysel Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin kurulmasına karar verdi.

Üniversite bünyesinde bulunan laboratuvarlar, teknik imkânlar ve akademik bilginin yeni kurulan bu merkezlerde yapılan çalışmalar açısından önemli olduğuna değinen Rektör Ataç, misyonlarının farkında olduklarını ve bunu en iyi şekilde verime dönüştürmek için çalışmaların hızla devam ettiğini aktararak; “Hızla gelişen dünyada üniversitelerin en temel görevi eğitim-öğretim, Ar-Ge çalışmaları ve topluma hizmettir. Akademik kadromuz, derslerde öğrencilerin düşünmeleri, sorgulamaları için uğraşıyor. Bunun yanı sıra yaptığımız araştırmalarla da topluma fayda sağlamayı ilke edindik. Yeni kurulan Merkezlerimizle “Üniversite- Şehir”, “Üniversite–Toplum” iş birliği misyonu ile önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

mcbü_deneysel arkeoloji uygulama ve araştırma merkezi mcbü_tarımsal uygulamalar ve gıda güvenliği uygulama va araştırma merkezi