MCBÜ Eğitim Fakültesi “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı”nı Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:12.03.2021 15:51:00
Güncelleme Tarihi:2.04.2021 11:13:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın, 2021 yılının İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

Programa, MCBÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Ay, Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Kibar, Eğitim Fakültesi ve üniversitemizin diğer birimlerinden Öğretim elemanlarıyla birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Dr. Esin Açıl Urlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Daşman, İstiklal Marşı’nın kabul edilişini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. İstiklal Marşı için yapılmış farklı bestelerin yer aldığı Sinevizyon’un ardından, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milli duyguların sembolü haline gelen Çanakkale Şehitlerine Şiiri, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hatice Bayar tarafından okundu. 

Program, Mehmet Akif’in hayatının anlatıldığı Sinevizyon gösterimi ve ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin’in, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla son buldu. 

 


916 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_eğitim fakültesi_istiklal marşının kabulü ve mehmet akifi anma programı _1_ mcbü_eğitim fakültesi_istiklal marşının kabulü ve mehmet akifi anma programı _4_ mcbü_eğitim fakültesi_istiklal marşının kabulü ve mehmet akifi anma programı _3_ mcbü_eğitim fakültesi_istiklal marşının kabulü ve mehmet akifi anma programı _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
916
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası