MCBÜ Erasmus Bölüm Koordinatörlerine Yönelik Yıllık Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:22.12.2020 12:11:00
Güncelleme Tarihi:22.12.2020 12:58:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Erasmus bölüm koordinatörlerine yönelik olarak düzenlenen yıllık bilgilendirme toplantısı, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve tüm koordinatörlerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, tüm koordinatörlere Erasmus hareketliliğinde önemli görevler düştüğünü belirterek bu süreci koordine eden MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün Covid-19 salgını dolayısıyla hareketliliklerin etkilenmemesi adına, önemli bir çaba içinde bulunduğunu vurguladı.

Rektör Ataç; “Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 11-12 Aralık 2019 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen Akdeniz Üniversiteler Birliği yıllık toplantısına katılım sağlayarak üyeliğini başlattı. Akdeniz Üniversiteler Birliği UNİ-MED'in MCBÜ'ye yapacağı katkılar, bölümlerdeki Erasmus Koordinatörleri aracılığıyla gerçekleşecek.” açıklamalarında bulunarak sözlerine şöyle devam etti;

“Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen aday öğrencilerin pandemi nedeniyle mağdur olmaması nedeniyle, Yurt Dışı Öğrenci Sınavı’nı (YÖS 2020) çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Hali hazırda yürütülen Erasmus Projeleri, Türkiye Ulusal Ajansının da onayı ile bir yıl daha uzatıldı.” diyerek toplantıya katılan koordinatör ve koordinatör yardımcılarından, öğrencilere ve akademik personele yönelik bilgilendirme toplantıları yapmalarını istedi. Erasmus Programı’nın öğrenciler tarafından bilinirliğinin, öğretim üyeleri tarafından da farkındalığın artırılması gerektiğini ifadelerine ekledi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, 2019-2020 akademik yılının genel değerlendirmesini yaptığı sunumunda, Erasmus KA 103, Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) KA 107, Avrupa Staj Fırsatları (EPO) Konsorsiyum Projesi KA 108, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Mevlâna & Farabi Değişim Programlarından ve Değişim Programları Ders Havuzu Ön Çalışması konu başlıklarına değindi. Erasmus+ Programı kapsamında, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen hareketlilik projelerinde (KA 103 -KA 107- KA 108) MCBÜ'nün karnesinin Ege Bölgesi içerisinde oldukça ileride olduğunu ve bu başarının da çalışkan ve aktif bir ekip aracılığıyla olduğuna vurgu yapan Oğuz, özellikle Erasmus yabancı dil sınavına olan yoğun ilginin 2019 yılı içerisinde düzenlenen Erasmus Açık Kapı Günleri etkinliğinin önemli bir etkisinin olduğunu belirterek, hem koordinatörlere hem de etkinliğe katılan öğrenci ve personele teşekkür etti. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, bu yıl pandemiden dolayı online ve iki aşamalı (test + konuşma) gerçekleştirilen yabancı dil sınavına yoğun katılımdan da oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök ise, Erasmus Programının 2021 yılında değişen ve güncellenen genel kuralları, Türkiye Ulusal Ajansı hareketlilikle bütçeleri (KA 103 - KA 107 - KA 108) ve proje detayları hakkında bilgi vererek, mevcut Erasmus+ Programının yeni döneme girmesi nedeniyle 2021-2027 yılları arasında Erasmus+ Programı kapsamında oluşacak yeniliklere değindi. Akademik Tanınma Süreçleri, Erasmus Bölüm ve Birim Koordinatörlerinin görev ve sorumluluklarını aktararak, Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin koordinatörlerden beklentilerini dile getirdi.

 

Akdeniz Üniversiteler Birliği Sub-Network iletişim bilgilerine ulaşmak için tıklayınız. https://www.uni-med.net/en/subnetworks/


753 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC7124 _DSC7138 _DSC7127 _DSC7140
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
753
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası