MCBÜ Ev Sahipliğinde “2020 Biterken Pandemi ve Ekonomi” Forumu Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:25.12.2020 10:33:00
Güncelleme Tarihi:9.04.2021 09:47:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “2020 Biterken Pandemi ve Ekonomi” konulu Forum, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 2020 Biterken Pandemi ve Ekonomi Forumuna, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, davetli konuşmacılar ve akademisyenler katıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç’in moderatörlüğünde gerçekleşen, “2020 Biterken Pandemi ve Ekonomi” Forumu açılış konuşmasına, tüm konukları selamlayarak başlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç; “Yaşadığımız salgın, tüm dünya insanlığının muhatap olduğu, her gelir düzeyinden, her sosyal çevreden insanın karşılaştığı bir sorun. Birçok parametreyi içinde barındıran bir süreci yaşıyoruz.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaşanan bu süreç, doğal ve tarıma dayalı kaynaklar ile insan kaynaklarını en iyi düzeyde kullanmamız gerekliliğini öne çıkardı. Öz kaynaklarımızı maksimum verimlilik düzeyinde kullanmamız ve ülkemiz için yerlilik ve millilik noktasının ne kadar önemli olduğu vurgusunu da beraberinde getirdi.” ifadelerine yer verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pandemi Dönemi Tarım Politikaları çerçevesinde yaptığı konuşmasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bu yıl küresel çapta tüm ekonomileri olumsuz etkilediğini dile getirerek, her sektör gibi tarım ve gıda sektörünün de salgından etkilendiğini belirtti. Pakdemirli, tarımın insanoğlunun en eski uğraşı olduğunu, sektörün sadece gıda ihtiyacını karşılamada değil, gelir ve kalkınmada da önemli bir araç olduğunu ifade etti. Davetli konuşmacılar; Bakırçay Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Recai Coşkun, Pandemi Sürecinde Küresel ve Ulusal/Yerel Kavramlarının Yeniden Anlamlandırılması; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu, Pandemi ve Sürdürebilirlik İlişkisi: Djital Dönüşüm Yeni Normalin Aracı Mı? Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Ada, Pandemi Dönemi Sağlık Hizmetlerinde Planlama ve Yönetim Sorunları, Çözüm Önerileri; İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı, Covid-19 Sürecinde Evden Çalışmanın Firmalara ve Çalışanlara Etkisi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Akay, Pandemi Sürecinin Finansal Raporlama ve Denetimine Etkileri başlıkları altında dinleyicilere bilgi aktarımında bulundu. 3 saat süren “2020 Biterken Pandemi ve Ekonomi” Forumu, moderatör Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç’in davetli konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür etmesi ve benzer bir platformda tekrar buluşma dileğiyle sona erdi.

_DSC7261 _DSC7281 _DSC7298 _DSC7285 _DSC7307 _DSC7328 _DSC7337 _DSC7306 _DSC7360 _DSC7312 _DSC7263 _DSC7340