MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başarılı Bir Ameliyata Daha İmza Attı

İlan Tarihi:24.03.2021 11:23:00
Güncelleme Tarihi:24.03.2021 11:37:00

Antalya’da 3 yıl önce evinin bahçesindeki erik ağacından dengesini kaybederek beton zemine düşen ve sol bacak femur kemiğinde parçalı kırık oluşan İbrahim Karatay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde Prof. Dr. Güvenir Okçu tarafından yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

3 yıldır koltuk değnekleriyle yaşayan ve sol bacağında 5 santimetrelik kısalma oluşan 68 yaşındaki İbrahim Karatay’ın Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ni tercih etme sebebinin kalça protezi ameliyatı olmak istememesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Okçu, “Hastamıza, değişik hastanelerde kalça protezi önermişler. Hasta protez ameliyatı olmak istemiyor. Kendi orijinal kalçasını kullanmak istiyor. Biz de onu koruyacağımızı söyledik. Şu an bizim yapmış olduğumuz ameliyatta herhangi bir kalça protezi yok. Orijinal kalça eklemini muhafaza ettik.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin birçok ilinden özellikle parçalı kalça kemiği kırıklarıyla ilgili ameliyat olmak isteyen hastaların kuruma başvurduğunu belirten Okçu, “Gerçekleştirdiğimiz ameliyatta kemiğin yaklaşık olarak 6 aylık bir kaynama süresi var. O süreç boyunca İbrahim Bey’le birlikte olacağız. Bize belli aralıklarla kontrole gelecek. Koltuk değneklerini aşağı yukarı 8-12 hafta arasında kullanılacak ondan sonra bırakmayı düşünüyoruz. 3 yıl sonra bir insanın koltuk değneğini bırakması hem kendisi hem yakınları için büyük bir nimet. Hastamızı yardımcı ekipman olmadan yürüteceğimiz için biz de sevinçliyiz.” şeklinde konuştu.

Yeniden sağlığına kavuşan Karatay, 3 yıldır koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kaldığını ve sol bacağında 5 santimetre kısalma olduğunu anlatarak, 'Arkadaş oldum' dediği koltuk değneklerinden kurtulacağı için çok sevinçli olduğunu belirtti. Operasyonun gerçekleştirildiği Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine ve Prof. Dr. Güvenir Okçu’ya teşekkür etti.

AW275437_01 AW275437_02 AW275437_09 AW275437_06