MCBÜ Mezunu Gazi Yunus Emre Işık’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

İlan Tarihi:19.03.2021 15:49:00
Güncelleme Tarihi:19.03.2021 15:53:00

Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Madalya ve Nişanlar Kanunu, ilgili yönetmelik ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri gereğince tevcih edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümünde, Manisa Valiliği tarafından gerçekleştirilen törende sahiplerine takdim edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Eşi Sevde Ataç, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy,  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende Beratını Vali Karadeniz’den alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümü ön lisans 2011 yılı mezunu Gazi Yunus Emre Işık; 2015-2018 yılları arasında Genel Kurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda İstihbarat ve Harekât Uzmanı olarak icra ettiği görevinde, Suriye Halep ilinin Afrin ilçesine bağlı Raco Beldesi’nde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda 15 Şubat 2018 yılında mayına basarak yaralanmıştı.

Törenin sonunda Yunus Emre Işık ile bir araya gelen Manisa Celal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Gazilerimiz yaşayan kahramanlarımızdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları bu toprakları vatan yapmaktadır” diyerek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi mezunu Gazi Yunus Emre Işık’a hayatının bundan sonrasında sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni etti.

Gururlu bir gün yaşadığını ifade eden Işık, güzel temennileri için Rektör Ataç’a teşekkür etti.

_DSC1871 _DSC1856 _DSC1855 _DSC1887 _DSC1895 _DSC1882