MCBUSEM ile Köy Koop Manisa Birliği Arasında Eğitimlerde ve Kurslarda İş Birliği Protokolü İmza Altına Alındı

İlan Tarihi:26.04.2023 13:35:00
Güncelleme Tarihi:26.04.2023 14:16:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi ve Sınırlı Sorumlu Manisa İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğine (Köy Koop Manisa Birliği) bağlı birimler arasında karşılıklı eğitsel faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak ve yapılacak ortak çalışmalara ilişkin protokol imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Köy Koop Manisa Birliği Başkanı Mehmet Kavas arasında imzalanan protokol toplantısında, Başkan Yardımcısı Mehmet Sava, MCBÜ Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülenaz Selçuk da hazır bulundu.

Kooperatifçilik eğitimi ile ilgili yönetmelik gereği artık kooperatif yöneticilerinin eğitim almasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Köy Koop Manisa Birliği Başkanı Mehmet Kavas, bünyelerinde faal olan 50 üye kooperatif yöneticilerine Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde eğitim vermeyi planladıklarını söyledi. Kavas, ilk etapta Kula’dan başlamak üzere Manisa bölgesinde verilecek eğitimlerle kooperatiflerin yönetici, denetim kurulu ve üyelerine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yaptığımız bu iş birliği ile benden bize evrilmenin en güzel çıktılarının alındığı alan olan kooperatiflerde hizmet verenlerin iyi bir eğitim almalarını ümit ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç; “Temel noktada yeni yüzyılın Türkiye’sinde akademisiyle ve öğrencisiyle birleşen halkıyla bütünleşen bir toplum hedefliyoruz. Bu toplumda beşerî sermayenin en üst düzeyde tezahür ettiği üniversiteler en iyi ve hatırı sayılır bir konuma sahiptir. Buradaki bilgi birikiminin ürün bazlı üretime, depolamaya ve son kullanıcıya ulaşımına aktarılan kısımlarında rol alan tüm yetkililerin o sorumluluğu o bilinci o eğitimi almasını istiyoruz. Buradan da ümidimiz katma değeri yüksek ürünlerle ekonomimize de katkı sağlamak.” ifadelerinde bulundu.

Rektör Ataç “Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak gerek sürekli eğitim gerek inşaat mühendisliği gerekse de sağlık alanlarında, salgında, depremde, uzaktan eğitimde hep bir adım önce pozisyon aldık. Şu an yaptığımız bu protokol de bilinçli bir kooperatif üyesinin yetişmesine katkı sağlayacak. Bu noktada emeği geçen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün değerli çalışanlarına, bu vizyonla beraber bu süreci hayata geçirmekte gösterdikleri iradeden dolayı Köy Kooperatifleri Birliği’nin değerli yetkililerine teşekkür ediyorum. Bugün imzalayacağımız bu protokolün tüm taraflara hayırlı olmasını, ülke ekonomisine yarar getirmesini, bilinçli ve mutlu toplumun oluşmasına katkı sağlamasını ümit ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde sözlerine son verdi.  


815 görüldü.    1 Paylaşıldı
_DSC1888 _DSC1905 _DSC1891
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
815
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası