MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü Online Video Konferans Şeklinde Gerçekleştirdi.

İlan Tarihi:13.05.2020 11:34:00
Güncelleme Tarihi:13.05.2020 11:41:00
 

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) 2020 yılını COVİD 19 pandemisinden önce “Uluslararası Ebe ve Hemşire Yılı” olarak belirlemişti. DSÖ’nün bu planına The International Confederation of Midwives-ICM (Uluslararası Ebeler Konfederasyonu) katılarak "Ebeler kadınlarla birlikte: Kutlayın, gösterin, harekete geçirin, birleştirin- ŞİMDİ bizim zamanımız!" temaları çerçevesinde etkinlikler planlamıştır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri DSÖ ve ICM’in bu anlamlı kararlarına ortak olarak etkinlikler planlamayı hedeflemiştir. Bu yıl 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Etkinliği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dekan, Dekan Yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımlarıyla online gerçekleştirildi.

Etkinliğe Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandıktan sonra MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu ve Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurgül Güngör Tavşanlı’nın günün anlam ve önemine dair konuşmalarıyla devam etti.  Ardından, Ebelik Kulüp Başkanı lisans öğrencisi Gülizar Büşra Tekeli öğrenciler adına 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü kutladı. Sağlık kurumlarında çalışan lisansüstü ebe öğrencilerin COVİD-19 pandemi sürecindeki deneyimlerini paylaşıldığı programda ise; Yoğun Bakımda çalışan Ebelik Doktora Öğrencisi Ebe Begüm Es, Birinci Basamak Sağlık Kuruluşunda çalışan Ebelik Yüksek Lisans Öğrencisi Ebe Yıldız Acar, Doğumhanede çalışan Ebelik Yüksek Lisans Öğrencisi Ebe Ferhan Gökalp konuşmalarıyla katkı sağladı. Öğrencilerin merak ettiği soruların da cevaplandırıldığı etkinlikte oldukça etkili ve memnuniyet verici paylaşımlar oldu. Sosyal sorumluluk dersi kapsamında ebelik 3. Sınıf öğrencilerin hazırlamış olduğu 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kutlama mesajlarının paylaşıldığı video izlendi. Etkinliğe katılanlar; kutlamalarını, özlemlerini, beğenilerini ve teşekkürlerini toplantı sohbetinde yazarak paylaştılar.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü olarak ilki gerçekleştirilen online 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü etkinliği herkesin tekrar bir araya gelebildiği, sağlıklı günlerin olması dileğiyle sonlandırıldı.


825 görüldü.    0 Paylaşıldı
4 3 2 5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
825
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası