MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşireler Günü'nü Kutladı

İlan Tarihi:18.05.2021 15:11:00
Güncelleme Tarihi:22.05.2021 15:47:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi tarafından düzenlenen "12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Etkinliği" ve "Pandemi Sürecinde Hemşireliğin Gücü Paneli" çevrimiçi olarak kutlandı.

Etkinliğe telefon bağlantısı ile katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç; "Büyük bir sabır ve özveri ile çalışarak hizmet veren, bilgi ve becerilerini insan sevgisi ve şefkat ile birleştirerek çok kıymetli mesleklerini icra eden, tüm klinisyen, akademisyen ve öğrenci hemşirelerimizin "Hemşireler Günü" nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Hafsa Sultan Hastanesi Başmüdürü Prof. Dr. Cüneyt Balcıoğlu, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Ergin, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Ferya Karadağ Yalçın ve Özel Grand Medikal Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Hediye Gördes, günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirerek, sağlıklı toplum oluşumunda hemşirelerin rolüne değindi.

Doç. Dr. Dilek Ergin' in oturum başkanlığını yaptığı "Pandemi Sürecinde Hemşireliğin Gücü" konulu panelde; "Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses (ICN 2021 Teması): Pandeminin Yansımaları" konulu sunumu ile MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilay Açıl, "Pandemi Sürecinde Hemşirenin Organizasyon Gücü" konulu sunumu ile MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Uzm. Hemşire Belgin Öztekin ve "Pandemi Sürecinde Hemşirenin Tedavi ve Bakım Uygulamaları" konulu sunumu ile MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hemşire Sezin Temel yer aldı. 

Etkinliğin devamında, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Yoğun Bakım Servis Sorumlu Hemşiresi Vahide Karadağ "Pandemide Pozitif Yoğun Bakım Organizasyonu ve Hasta Takibi", MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Mustafa Soylu "Pandemide Acil Servis Organizasyonu ve Hasta Transferi" ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Servis-1 Sorumlu Hemşiresi Esra Köseoğlu ise "Pandemide Pozitif Çocukların Serviste Organizasyonu ve Takibi" başlıklı konularda bilgi aktarımında bulunarak, COVID-19  Pandemi sürecinde yaşadıklarını aktardı.

Düzenlenen Etkinlik ve Panelde, Uluslararası Hemşireler Birliğinin (ICN) bu yılki Teması olan; "Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses" e yer verilerek, yapılan açıklamalarda şunlar kaydedildi; COVID-19 pandemisi, hemşirelik mesleğini ve bakımını ön plana çıkarmıştır. Bu dönemde hemşireler hem klinik hem saha çalışmalarında en önde rol almışlardır. Aynı zamanda pandemi, hemşireliğin en önemli unsurları olan bakım verici rolünün yanı sıra eğitici, danışman, karar verici, yönetici ve koordinatör rollerini öne çıkarmıştır. 

"12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Etkinliği" ve "Pandemi Sürecinde Hemşireliğin Gücü Paneli", MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Ecemnur Yavaş'ın, Hemşirelik Bölümü öğrencileri adına, meslektaşları hemşireler için yazdıkları mektubu okumasının ardından, tüm katılımcılara teşekkür edilmesi ile son buldu. 

 

 

 


1219 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _1_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _6_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _7_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _2_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _4_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _3_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_hemşireler günü etkinliği _5_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1219
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası