MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi "Dünya Ebeler Günü"nü Kutladı

İlan Tarihi:6.05.2021 21:35:00
Güncelleme Tarihi:22.05.2021 15:48:00
 

MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen Dünya Ebeler Günü Etkinliği çevrimiçi olarak kutlandı. 

Etkinlikte, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurgül Güngör Tavşanlı ve Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Ferya Karadağ’ın günün anlam ve önemine dair yaptıkları konuşmanın ardından Ebelik Bölümü öğrencisi ve Ebelik Kulübü Başkanı Mine İpek Boztepe bölüm öğrencileri adına sunum gerçekleştirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Nursen Bolsoy’ un moderatörlüğünde "COVID-19 Pandemi Süreci ve Ebelik" başlıklı panel ile devam eden etkinlik öncesinde, Ebelik Bölümü öğrencilerinin hazırlayarak 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Mesajlarına yer verdikleri video izlendi.

Dünya Ebeler Günü Paneline: "Pandemi Sürecinde Birinci Basamak Üreme Sağlığı Hizmetleri ve Ebelik" Ege Üniversitesi SBF Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mahide Demirelöz Akyüz, "Pandemi Sürecinde Gebelik ve Doğum" Manisa Şehir Hastanesi LDRP Birimi sorumlusu Ebe Yurtsever Selayet ve "Pandemi Sürecinde Riskli Gebelik ve Doğumlarda Ebelik" MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Sorumlusu Ebe Arzu Kılıç açıklamalarda bulunarak katkı sağladı. 

Etkinliğe Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Neriman Soğukpınar ve EBEARGE derneği adına Dr. Öğretim. Üyesi Yeliz Çakır Koçak katılım gösterdi.

Etkinliğin sonunda "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü olarak tüm ebelerin ve ebe adayı öğrencilerin Dünya Ebeler Gününü kutluyoruz" mesajına yer verilerek Uluslararası Ebeler Birliğinin (ICM) bu yılki Teması olan; "Verileri Takip Edin: Ebelere Yatırım Yapın"a yer verildi. Tema ile ilgili yapılan açıklamalarda şunlar kaydedildi;

"ICM temasında; Ebe tarafından gerçekleştirilen müdahaleler ile anne-yeni doğan ölümleri ve ölü doğumların önlenebileceğini ve ebelerin etkisiyle 4,3 milyon hayatın kurtarılabileceğini belirtmektedir. ICM ebelerin yaşam boyu cinsel ve üreme sağlığı, annelik eğitimi ve anne-yeni doğan bakımı vererek sağlığı iyileştirebileceğini, ebelere yatırım yapmanın daha sağlıklı ailelere, daha üretken topluluklara ve daha sağlam sağlık sistemlerine yol açacağını ifade etmektedir. COVID-19 salgını, cinsel, üreme, anne ve yeni doğan sağlık hizmetleri dahil olmak üzere sağlık sistemlerinin tüm yönlerini önemli ölçüde etkilemiştir. Dünya olarak yaşadığımız ve ne zaman son bulacağını bilmediğimiz COVID-19 salgın sürecinde Dünya’nın ebelere her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. "Verileri Takip Edin: Ebelere Yatırım Yapın"

 


1002 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_dünya ebeler günü _4_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_dünya ebeler günü _2_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_dünya ebeler günü _1_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_dünya ebeler günü _3_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_dünya ebeler günü _5_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1002
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası