MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Akreditasyon Eğitimleri Devam Ediyor

İlan Tarihi:9.02.2021 11:42:00
Güncelleme Tarihi:2.03.2021 14:08:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kalite Akreditasyon eğitimleri kapsamında "Uzaktan Eğitimde Öğrenme ve Eğitim Teknolojilerinin Kullanımı" başlıklı semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Ergin ve Öğretim elemanları katıldı.

Üniversitelerin uzaktan eğitim sürecine hazırlıksız yakalandıklarını, bu sürecin herkese eğitim teknolojileri ile tanışma ve beraberinde yakından tanıma fırsatı tanıdığını belirten Prof. Dr. Soner Yıldırım, öğrenmenin hayatta kalma refleksi olduğunu ifade ederek çoklu tekrarın öğrenmedeki önemine vurgu yaptı.

Beyinin sıralı öğrenme yaptığını bu nedenle uzaktan eğitimde, az materyal kullanılarak uzun zaman ayrılması gerekliliğinin yanı sıra anlamlı bir bütün olan öğrenmenin gerçekleşmesi için zihin haritaları, grafikler gibi ilişkilendirici tekniklerin, bilişsel modellemelerin de kullanılmasının önemi üzerinde duran Yıldırım; öğrenmede anahtar sözcükler olan, grupla, ilişkilendir ve tekrarla nın altını çizdi.

"Uzaktan Eğitimde Öğrenme ve Eğitim Teknolojilerinin Kullanımı" semineri soru cevap bölümü ile sona erdi.


786 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_spor bilimleri fakültesi_seminer _1_ mcbü_spor bilimleri fakültesi_seminer _2_ mcbü_spor bilimleri fakültesi_seminer _3_ mcbü_spor bilimleri fakültesi_seminer _4_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
786
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası