MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Seminerler Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:31.12.2020 16:17:00
Güncelleme Tarihi:31.12.2020 17:42:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kalite ve akreditasyon çalışmaları çerçevesinde, “Program Geliştirme” ve “Geleneksel ve Yenilikçi Ölçme Değerlendirme Yaklaşımları” Seminerleri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Düzenlenen Seminerlere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kıvan Çevik, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Ergin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Aynur Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Şen Celasin, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin öğretim üyeleri katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Göğebakan Yıldız tarafından  gerçekleştirilen “Program Geliştirme” seminerinde, Program Geliştirmenin, eğitim programının hazırlanmasının tüm aşamalarını kapsadığını ve program geliştirme çerçevesinde eğitim süreçlerinin şekillendiğini ifade eden Yıldız, Program geliştirmede hedeflerin belirlenmesi, program ve ders çıktıları, Bloom Taksonomisi, öğretim yöntemleri ve konuya ilişkin uzaktan eğitim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konularda hakkında bilgi aktarımında bulundu. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Nuri Özcan tarafından gerçekleştirilen “Geleneksel ve Yenilikçi Ölçme Değerlendirme Yaklaşımları” seminerinde ise, Geleneksel ve güncel ölçme değerlendirme yaklaşımlarından bahsederek dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken Özcan, günümüz dijital dünyasında bilgiye ulaşma fırsatlarının daha fazla olduğunu, öğrencinin bilgiye nasıl ulaşması gerektiği ile çoktan seçmeli soruların analiz yöntemlerini, soru bankası oluşturulması ve ölçme değerlendirme araçlarının gereksinimlere, ölçülecek bilgi beceri düzeyine göre belirlenip, avantaj ve dezavantajların dikkate alınması gerektiği ve ayrıca ölçme ve değerlendirme süreçlerinde yapılan hatalara değindi. 

Doç. Dr. Derya Göğebakan Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Bülent Nuri Özcan'a katkılarından ve aktardıkları değerli bilgilerden ötürü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Ergin tarafından teşekkür edildi.


952 görüldü.    0 Paylaşıldı
Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Seminerler _1_ Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Seminerler _3_ Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Seminerler _2_ Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Seminerler _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
952
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası