MCBÜ TEKNOKENT MASTEK Projesi TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda

İlan Tarihi:22.01.2021 20:50:00
Güncelleme Tarihi:25.01.2021 11:17:00
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan “Kalkınma Ajandası” programı TRT Haber ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Bu program kapsamında, Kalkınma ajanslarının vizyon projeleri, her gün saat 12.45'te TRT Haber ekranlarında yerini alıyor. 

TRT Haber, 21.01.2021 Perşembe günkü “Kalkınma Ajandası” programında, MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (TEKNOKENT) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen, Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümesi Güdümlü Projesi (MASTEK)’e yer verdi.

Programda, MASTEK Projesi ile ilgili açıklamalara yer veren MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş; “Teknoloji Geliştirme Bölgemiz 2017 yılında faaliyete geçti. Şu anda 100 civarında firmayla, 100 milyon ciroya 30 milyon ihracata ulaşmış bulunmaktayız” açıklamalarında bulunarak;

“MASTEK projesi ile bölgemizde, savunma sanayi ana yüklenicilerine hizmet verebilecek özellikli bir kapasite kazandırılmıştır. Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile TR 33 bölgesi ve Manisa ekseninde, özellikle savunma sanayinde kullanılmak üzere yüksek güç elektroniği gerektiren alanlarda önemli bir girdi olan soğuk plaka sistemlerinin birleştirme teknolojilerini edinmiş bulunmaktayız.

Savunma sanayimizdeki ana yüklenici firmalarla birlikte gerek prototip çalışmaları gerekse de ön üretim çalışmalarını iş birliği içerisinde gerçekleştirdik. Bundan sonraki adımda ise seri üretim aşamasında bölgemizdeki firmaların desteği ile Manisa ve TR 33 bölgesi olarak Türk savunma sanayinin önemli projelerinin bir parçası en azından bir dokunuş sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TEKNOKENT MASTEK Projesi AR-GE Direktörü Kadir Çıtak ise; “Savunma sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda üretimler yapıyoruz. Ağırlıklı olarak ısı yönetimi, soğutma ağırlıklı ürünler, soğuk plaka, anten mikrodalga parçalar üretebiliyoruz. Soğuk plakalar radar antenlerinde, çeşitli savunma sanayi sistemlerinde, ısının yüksek olduğu yerlerde ısının atılmasına yardımcı oluyor.

Bu proje kapsamında Alüminyum Vakum Brazing, Alüminyum Sürtünme Karıştırma Kaynağı ve Alüminyum Isıl İşlem Kaynağı tesislerini kurduk. Bu projeyi kurgularken amacımız Türkiye de olmayan ya da az olan teknolojileri bu bünyede toplayıp özellikle savunma sanayimize hizmet etmek, teknolojiyi yaygınlaştırarak ülkemize katma değer sağlamak. Bundan sonraki hedefimiz bu cihazları ülkemizde yapmak. Yüzde 100 yerli olmak için çalışıyoruz.

Sürtünme Karıştırma Kaynağı Cihazı sadece bizim bünyemizde var. Onu da yaygınlaştırmak istiyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Türkiye’de olmayan teknolojileri savunma sanayinin hizmetine sunan MASTEK projesiyle hem yerlilik ve millilik oranında artış, hem de bölge istihdamı ve ekonomiye ciddi katma değer sağlanmakta.


1269 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü teknokent mastek_1 mcbü teknokent mastek_4 mcbü teknokent mastek_3 mcbü teknokent mastek_2 mcbü teknokent mastek_5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1269
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası