MCBÜ TEKNOKENT’te Covid-19 Aşısı’nın Muhafazasını Mümkün Kılacak Dondurucu Üretildi

İlan Tarihi:27.11.2020 11:45:00
Güncelleme Tarihi:1.12.2020 12:05:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (TEKNOKENT) Ar-Ge Laboratuvarlarında, 14 kişilik inovasyon ekibi ile yerli ve milli derin dondurucu ailesi üretildi. Bu ailenin modellerinden olan eksi 86 derece dondurucular, tıpta kök hücre, tüp bebek uygulamaları, plazma ürünleri ve kan bankacılığı gibi alanlarda kullanılmakta. Ailenin diğer bir modeli, eksi 86 ultra derin dondurucu ise Covid-19 aşısının muhafazasını mümkün kılacak.

Koronavirüs (Covid-19) aşısının taşınmasını ve muhafazasını mümkün kılan eksi 86 ultra derin dondurucu üretiminin başladığını açıklayan MCBÜ TEKNOKENT Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Bahattin Akgül, “Covid-19 aşısının son aşamaya gelmiş olmasıyla birlikte hiçbir dış kaynağa gereksinim duymadan, tamamen yerli üretimle gerçekleştirdiğimiz eksi 86 ultra derin dondurucu ile hayati önem taşıyan Covid-19 aşısının soğuk zincir dağıtımı ve muhafazası mümkün” diye belirtti.

Akgül, “Daha verimli bir soğutma performansı sağlayan raftan soğutma sistemine sahip eksi 86 ultra derin dondurucuda ürünler ısı transferi ile doğrudan raftan soğutulur. Dolap kapağının içinde bulunan ekstra kapaklar, dolap açıldığında sadece ihtiyaç duyulan rafın kapağının açılmasını, diğer rafların ısı kaybına uğramamasını sağlar. Özel kapı kolu tasarımı ve çift conta sistemi sayesinde maksimum sızdırmazlık özelliğine sahiptir. Eksi 86 ultra derin donduruculara, wi-fi ile uzaktan erişim sağlanarak sıcaklık değişimleri takip edilebilir. Özel yazılımı sayesinde ise verilere yazıcı ve mobil iletişim ile erişilebilir” aktarımında bulunarak ürünün ihraç edildiğini açıkladı.


825 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü teknokent covid _1_ mcbü teknokent covid _2_ mcbü teknokent covid _3_ mcbü teknokent covid _4_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
825
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası