MCBÜ Tıp Tarihi Müzesi Şifahanesinde “Geçmişten Günümüze Tıp Uygulamaları” Söyleşisi Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:18.03.2021 09:25:00
Güncelleme Tarihi:2.04.2021 12:04:00
 

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde “Geçmişten Günümüze Tıp Uygulamaları” Söyleşisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi Müzesi Şifahanesinde gerçekleştirildi.

Söyleşinin davetli konuşmacıları MCBÜ Manisa ve Yöresi Türk El Sanatları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz ile MCBÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Cengiz Özyurt oldu. 

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte MCBÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Özge Yılmaz ve davetliler yer aldı.

Koruyucu sağlık hizmetlerine önem ve öncelik verilmesinin hem toplumun sağlık güvenliğine katkı hem de tedavisi daha masraflı olan hastalıkların engellenmesinde rol oynayarak, sağlık harcamalarından tasarruf sağladığını ifade eden Prof. Dr. Beyhan Cengiz Özyurt, “Koruyucu sağlık hizmetlerinin maliyetleri, hastalıkların ortaya çıkmasından sonra katlanılan maliyetlerden düşük kalmakta, sağladığı toplumsal fayda ise daha yüksek olmaktadır.” açıklamalarına yer verdi. Şu an yaşadığımız pandemiyle bulaşıcı hastalıkların kontrolünde asıl yapılması gerekenin salgın başlamadan önce koruyucu önlemlerin alınması olduğunun bir kez daha anlaşıldığına vurgu yaptı.

Özyurt konuşmasının sonunda “Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, bu onurlu ve meşakkatli mesleğin mensuplarını bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Koronavirüs mücadelesinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu

MCBÜ Manisa ve Yöresi Türk El Sanatları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz, eski çağlardan günümüze kadar ki zamanda tıp ve gelişimini anlatarak “Hekimler de insanoğlunun şifa bulması için çalışmış, bazıları bu işe hayatını adamış, bazıları da hayatını, canını feda etmekten çekinmemiştir. Bugün de aynı duruma hep birlikte şahit olmaktayız. Özellikle son bir yıldır devam eden Covid-19 sebebiyle tüm dünyanın sıkıntı çektiği bir dönemde de yine Hekimlerimizin fedakârlıklarını sürdürdüğü görülmektedir.” ifadelerini kullandı. Adamaz, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp bayramı kutlayarak, emeklerinden ötürü teşekkür etti.


1222 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1548 _DSC1575 _DSC1572 _DSC1585
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1222
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası