MCBÜ ÜSİTEM Sanayi Konferanslarına Vestel Zorlu Tic. A.Ş ile Başladı

İlan Tarihi:16.04.2021 15:21:00
Güncelleme Tarihi:16.04.2021 15:25:00
 

MCBÜ Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) ve İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından Bölge sanayi kuruluşlarının öğrenci ve öğretim üyelerimizle buluşması için Sanayi Konferansları düzenlenmektedir. 15 Nisan da gerçekleştirilen ilk konferansta Vestel’de Ar-Ge, İnovasyon, Teknoloji ve Kariyer başlığı altında Vestel Elektronik A.Ş. Ar-Ge Müdürü Dr. Metin Nil, Yeni Teknolojiler Grup Müdürü Barbaros Kirişken, Beyaz Eşya Teknoloji Geliştirme Müdürü Fatih Arslan ve İnsan Kaynakları İşveren Markası Uzmanı Sesil Öktan katılım göstermiştir. 

İşyeri Uygulama Eğitimini çevrimiçi yolla alan öğrencilerimizin katılım gösterdiği, Bölge sanayisi, ekosistemi, Ar-Ge, Tasarım, Teknoloji, Yenilik ve Kariyer hakkında şirketlerin beklentilerini, ortamdaki rekabet koşullarını ve şirketlerin yeni mezunlardan beklentilerinin tartışıldığı ve Moderatörlüğünü Prof.Dr. Osman Çulha’nın yaptığı etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, MYO Yöneticileri, Bölüm-Program Başkanları ve İşyeri Uygulama Eğitimi Bölüm Koordinatörleri de katılım göstermiştir.   

Dr. Metin Nil, öğrencilerimize uygulamalı eğitim sistemi, yabancı dil, kulüp çalışmaları, network oluşturma, işbirliği ve ekip çalışmasının önemi üzerine yapmış olduğu konuşmasında kişisel kariyerinden ve Vestel’deki Ar-Ge ve Yenilik faaliyetlerinden bahsetmiştir. Aynı zamanda Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı olan Dr. Metin Nil, Üniversitemizin bölge ekosistemine yapmış olduğu katkıyı, Üniversitelerdeki kalite çalışmaları ve MÜDEK, Teknokent’teki Vestel Ar-Ge yapılanmasını, isteğe bağlı staj ve İşyeri Uygulama Eğitiminin bütünleşik olarak uygulanmasının kazandırdığı pratik deneyimin önemini vurgulamıştır. Öğretim üyesi ve öğrencilerimizin de Vestel’de Ar-Ge hakkındaki sorularının cevaplanması ile konuşmasını tamamlamıştır.

Barbaros Kirişken ise, kişisel kariyeri ve kariyerindeki dönüm noktalarını, Vestel’de çalışmaya bir stajer olarak başladığını paylaşmış yaklaşık 15 yıldır da aynı şirkette kariyerini sürdürdüğünü ifade ederek Vestel’de Yenilikçi Teknolojiler, Ar-Ge projeleri, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Lisans ve yüksek lisans tez projeleri konusunda örnek projelerden ve Yenilikçi teknolojilerden bahsederek sunumunu sürdürmüştür. Özellikle; Elektrik – Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Makine ve Tasarım ile ilgili Bölümlerin dijital çağdaki önemi ve öğrencilerimizin kendilerini bir alanda uzmanlaştırması gerektiği üzerinde tavsiyelerde bulunmuştur. 

Fatih Arslan, Vestel Beyaz Eşya Ar-Ge Merkezi, Projeleri, Yeni teknolojiler, dijitalleşme, Endüstri 4.0 faaliyetleri, Tasarım ve Tasarım doğrulama faaliyetleri, Ar-Ge çalışanından beklenen kabiliyetler ve teknik altyapı, ilham veren tasarımlar ve kişilerden örnekler vererek öğrencilerimizin feyiz alacağı bir sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca Üretim alanından yayınlanan video ile Vestel Beyaz Eşya’da Tasarımın ve Üretimin nasıl gerçekleştiği de çevrimiçi olarak öğretim üyesi ve öğrencilerimiz ile paylaşılmıştır. Ayrıca henüz kariyerinin başında olan öğrencilerimiz için globalleşen dünyada rekabet edebilmeleri için yabancı dilin önemi, zorluklardan yılmamanın gerektiği, fark yaratmak için yeni özellikler kazanmanın önemi, network, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkınlık konularında kendilerini geliştirmelerini istemiştir. Sunum sırasında üretim alanından videolarla katılımcılara dolaylı bir teknik gezi de gerçekleştirmişlerdir. 

İsteğe bağlı staj ve İşyeri Uygulama Eğitiminin önemini vurgulayarak sözlerine başlayan İşveren Markası Uzmanı Sesil Öktan ise; kişisel kariyerini, Vestel insan kaynakları yönetimini, şirket içi girişimcilik faaliyetlerini, öğrencilerden beklentilerini, uygulamalı eğitim hakkında Üniversitemizle yapmış oldukları somut işbirliklerini içeren bir sunum gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizin özellikle merak ettiği Vestel’de işe başlamak ve kariyer geliştirmek için İnsan kaynaklarının beklentilerini; yüksek başarı notu ile mezun olunması, yabancı dili özellikle İngilizcenin iyi seviyede olması, kendilerini iyi ifade edebilmelerini, sosyal aktivitelerde bulunmaları, kulüplerin önemini, dersler haricinde çeşitli eğitimler ile mesleklerinde bilgi birikimlerini arttırmalarını, teknik bölümler için tez çalışmaları kapsamında bir proje yönetimi tecrübesi olarak sıralamıştır. Öğrencilerimizden gelen soruların cevaplandığı konuşmasında; salgın döneminde öğrenci alamadıklarını fakat önümüzdeki dönem salgının kontrol altına alınması durumunda öğrenci alımına devam edeceklerini ifade etmiştir. 

 


1000 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0781 _DSC0813 _DSC0824 _DSC0827
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1000
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası