MCBÜ’lü Akademisyenler Kosova’da Açılacak Sağlık Uygulama Merkezine Destek Veriyor

İlan Tarihi:9.05.2019 12:35:00
 

Kosova’da disiplinler arası öğrenci odaklı bütünleşik bir sağlık staj merkezinin kurulmasını ön gören Avrupa Birliği projesinin ikinci toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı “Student-run Multidisciplinary Allied Health Practice Center” başlıklı Erasmus KA2 Projesinin “Manisa Çalışma Ziyareti” toplantısı; 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında ev sahipliğimizde gerçekleştirildi. Toplantılara, Kosova’dan projenin paydaşları olan üç üniversite ve iki sivil toplum kuruluşundan toplam 27 akademisyen ve yönetici katıldı.

Kosova’dan gelen ziyaretçilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Kosova Kadri Zeka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bajram Kosumi, Fehmi Agani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shaban Buza, Kadri Zeka Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dukagjin Leka, Heimerer College uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Hoxha, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmaonoğlu, Priştina Autizmi Derneği yöneticileri ve bu kuruluşlardan katılan diğer misafirler bulundular.

Bilimsel ve sosyal olarak çok yoğun olan ve beş gün süren Manisa Çalışma Ziyareti Programı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Elvan Bilgin’in katılımlarıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan açılış ile başladı.

Üniversitemizi temsilen bu projede; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş (Tıp Fak.), Doç. Dr. Dilek Ergin (Sağ. Bil. Fak.), Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan (Tıp Fak.), Dr. Öğr. Üyesi Suha Kenan Arserim (Sağ. Hiz. MYO.), Dr. Öğr. Üyesi Ali Murat Ateş (Köprübaşı MYO Müdürü), Dr. Öğr. Üyesi Derya Yıldız Göğebakan (Eğitim Fak.), Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ateş (Eğitim Fak.), Dr. Öğr. Üyesi Süheyla Rahman (Tıp Fak.), Öğr. Gör. A. Burak Pala (Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü), Arş. Gör. Selin Demirbağ (Sağ. Bil. Fak.) ve yedi farklı bölümden öğrencilerimiz Dedehan Muzaffer, Kadir Akbaba, Dilara Karakaya, Ece Ekici, Mustafa Kart, Buse Ünal, İbrahim Halil Gürçınar ve Doğancan Saydam yer aldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde açılış etkinlikleriyle başlayan “Manisa Çalışma Ziyareti Programı” protokol konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinin konseri ile devam etti. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Melike Esentaş (Spor Bilimleri Fakültesi) ile eğlenceli bir “buz kırma” aktivitesi gerçekleştirildi. Manisa’daki Özel Kanat Rehabilitasyon Merkezi ve Hafsa Sultan Hastanesi klinikleri ziyaret edildi. Toplantının ikinci günü; Üniversitemiz proje ekibi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sühal Şemşit, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Öğr. Gör. Devrim Zerengök, Öğr. Gör. İpek Yeniay, Arş. Gör. Deniz Dirik, Arş. Gör. Enis Yakut’un katılımlarıyla Teknokent, DEFAM ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümleri ziyaret edildi. Bu birimlerde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, DEFAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Eskici, Doç. Dr. Yılmaz Yürekli, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Eroğlu ve Öğr. Gör. A. Burak Pala, tarafından katılımcılara bu birimlerde yapılan araştırmalar ve verilen eğitimlere ilişkin bilgiler verildi. Toplantının 3. günü önce Üniversitemiz Tıp Tarihi Müzesi ve Sultan Camii ile Mevlevihane ziyaret edildi. Tarihi Manisa Mevlevihanesi’nde, Selman Çetin tarafından ayrıntılı tanıtım yapıldı. Öğleden sonra, Salihli Sardes Ören Yerinin gezisi gerçekleştirildi. Toplantının 4. ve 5. günü, Uncubozköy Sağlık Yerleşkesi içinde yer alan salon ve ünitelerde eğitim ve çalışma toplantıları yapıldı. Toplantının 4. gününde tüm katılımcılara, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. H. Seda Vatansever tarafından “Innovation and entrepreneurship in health sciences” başlıklı bir seminer verildi.

Bu projenin yürütücüsü olan Heimerer College Hemşirelik Programı Dekanı Naime Brajshori ile Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarları, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Taş ve Doç. Dr. Pınar Güzel eşliğinde ziyaret edildi. Son gün öğleden sonra Öğr. Gör. Aşkın Yılmaz’ın yönetiminde, Kosovalı akademisyenler geleneksel Harmandalı oyunumuzu oynadılar. Ardından Kosovalı misafirlerimizin, Kosova’nın geleneksel halk danslarından birisini icra etmeleri ilgiyle izlendi.

Bu çalışma ziyareti vesilesiyle Üniversitemize Kosova’daki 5 farklı kuruluştan gelen 27 katılımcının tümü oldukça verimli bir hafta yaşadıklarını, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa ve Türkiye hakkında çok olumlu bilgiler edindiklerini, bilimsel ve sosyal yönden zengin hazırlanmış güzel bir hafta geçirdiklerini, bundan sonra da birçok projede işbirliği içinde olmaktan memnun olacaklarını ifade ettiler.

 


1724 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 7 8 9 10 11 12 14 16 17 19 2 21 22 24 25 26 28 31-a 32s 31 34 36 37 38 39 41 42 43 44 45-a 46 47 48-a 48 50-a 51 52
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1724
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası