Manisa Celal Bayar Üniversitesi Daha Yeşil Bir Kampüs İçin Çalışıyor

İlan Tarihi:9.07.2021 11:28:00
Güncelleme Tarihi:12.07.2021 09:41:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin daha yeşil bir kampüs olma yolundaki çalışmaları hızla devam ediyor.

Bu kapsamda, MCBÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kampüs alanı içinde yer alan boş alanların uygun türlerle ağaçlandırılması, yeşil alanlarda bitkilendirme, peyzaj ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesindeki 75.000 m² ıslah edilmemiş toprak ve taşlık âtıl alanın temizlenmesinde, Orman İşletme Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi iş makineleri ile destek olurken yapılan bu çalışmalar ile kampüs alanının üniversite ve şehre yakışır bir görünüme kavuşması amaçlanıyor.

MCBÜ Park Bahçeler ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin daha yeşil bir kampüs için yaptığı çalışmalar arasında; toprağı verimli hale getirmek amacıyla toprak altı ve üstü gübreleme işlemleri, damlama ve fıskiye sulama sisteminin tamamlanması, hazırlanan alanlara çim tohumu olarak festuca ve lolium’un farklı bir ekim yöntemi olan hydroseeding uygulaması ile gerçekleştirilmesi, çim alanların dışında kalan yerlerde ise palmiye, söğüt ve çınar ağaçlarının toprakla buluşturulması sureti ile görsel zenginliğin sağlandığı peyzaj çalışmaları yer alıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde aralık vermeden devam eden çevre düzenlemeleri için yapılan çalışmaları yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında; kampüsün yeşil bir görünüme sahip olması ve ağaçlandırılması hususunda her zaman gayret içerisinde çalıştıklarını, bugüne kadar yapılmış yeşillendirme çalışmalarını, Rektörlük görevini devraldıktan sonra üç katına çıkarmış olmaktan duyduğu memnuniyete yer vererek, amaçlarının kampüsü mümkün olduğunca yeşillendirmek olduğunu ifade etti. Üniversitelerin sadece akademik faaliyet merkezleri olmadığının altını çizen Rektör Ataç, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarına da hitap etmesi gerektiğine vurguda bulundu.

 


3775 görüldü.    0 Paylaşıldı
DJI_0138 DJI_0135 _DSC1561 DJI_0162 DJI_0170 DJI_0168 DJI_0141 _DSC2445
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
3775
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası