Manisa Celal Bayar Üniversitesi Deprem Bölgesinde Bilim Şenliği Düzenledi

İlan Tarihi:30.05.2023 11:04:00
Güncelleme Tarihi:30.05.2023 11:21:00
 

TÜBİTAK tarafından 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında hazırlanarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçen “Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor Şenliği” Hatay ili Payas ilçesinde gerçekleştirildi.

Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olan ve bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında sayılan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen şenlik, Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde, Payas Belediyesi, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, PayaSTEM Yapay Zekâ Merkezi, STEM Eğitimcileri Derneği ve Kök Eğitimciler Derneğinin iş birliği ile gerçekleştirildi.

Projenin açılış töreninde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışman, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli yer aldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan şenlikte Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Türkiye’de bu yıl desteklenen TÜBİTAK 4007 bilim fuarlarının otuz dört tanesinden ikisi üniversitemiz yürütücülüğünde hayat buluyor ve sevgili miniklerimize, halkımıza ulaşıyor. Bugün bizi buraya kadar getiren en büyük sebep insana faydalı olmanın, insana dokunabilmenin en temel arzusu.” İfadelerini kaydederek “Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak depremin olduğu ilk andan itibaren bölgedeki desteğimizi sunmaya gayret ettik. Sahra hastaneleri kurarak bölge halkının yanında olmaya özen gösterdik. Aynı zamanda mühendislik fakültemizin kıymetli hocaları alana gelerek gerekli inceleme ve çalışmalarda bulundu ve raporlarını sundular. Biz her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Açılış töreninin ardından davetliler alanda açılan stantları ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Payas ve Dörtyol ilçelerinden özellikle okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere ilgiyle karşılanana şenlikte atölyeler, sahne gösterileri, yarışmalar ve seminerler yer aldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fehmi Bardak ve Dr. Öğr. Üyesi Cemile Bardak tarafından gerçekleştirilen sunum minikler tarafından ilgiyle karşılandı. Şenliğin ikinci gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleşen Şanlıurfa Bilim Şenliği proje ekibinin de katılımıyla renkli anlar yaşandı.

Proje yürütücüsü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Öğr. Gör. Dilek Karaca “Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor Şenliği aynı zamanda Payas ilçesinin ilk TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği olma özelliğini taşımaktadır.“ ifadelerine yer vererek “Sosyal ve bilimsel fayda çatısı altında toplandığımız bu şenliğin, farklı hedef kitlelerdeki bilişsel ve duyuşsal olumlu etkilerinin yanında, üniversite olarak farklı işbirliklerinin kurulmasına, bilimsel araştırma ve projelere zemin hazırlamasına ayrıca katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.” diye konuştu.

 


1124 görüldü.    1 Paylaşıldı
IMG_6084 IMG_6089 IMG_6140 IMG_6200 IMG_6204 IMG_6171 IMG_6172 IMG_6208 FullSizeRender IMG_6157 IMG_6146 IMG_6181
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1124
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası