Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünya Arenasında

İlan Tarihi:10.06.2022 10:31:00
Güncelleme Tarihi:10.06.2022 10:34:00
 

21-30 Eylül 2022 tarihleri arasında ülkemiz ev sahipliğinde Samsun’da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Şampiyonası’nda Karate ve Muay Thai olmak üzere iki branşta Üniversitemiz Milli Takımlarda yer almaya hak kazandı.

Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde 66 Üniversiteden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı müsabakalarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Karate Takımında 68kg.’da yarışıp Türkiye Şampiyonu olan Damla Karaböcek Üniversitemize bir ilki yaşatarak Üniversiteler Dünya Şampiyonası’nda Milli Takıma seçildi. Kariyerinde ulusal ve uluslararası birçok başarısı bulunan Damla Karaböcek “artık hedefimde Dünya Şampiyonası’nda yarışmak ve üniversitemiz adına bu başarıyı taçlandırmak var. Desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum” sözleri ile müsabaka hazırlıklarına başladı.

Yine Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde 31 Üniversitenin katılım gösterdiği Türkiye Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonasında 81 kilo A Division Türkiye Birincisi Etem Karatarla’da Milli Takıma seçildi. Etem Katarla “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’a teşekkür ediyor, inşallah üniversitemizi başarı ile temsil etmeyi umuyorum. Branşımızda üniversiteme madalya kazandırmak istiyorum” diyerek yaşadığı haklı gururu paylaştı.

Üniversitemiz için bir ilk de bugüne kadar Avrupa ve Dünya arenasında birçok üst düzey müsabakada hakemlik yaparak ülkemizi temsil etmiş olan Doç. Dr. Pınar Güzel Gürbüz adına yaşandı. Dünya Üniversiteler Şampiyonası’nda Karate Milli Takım Antrenör kadrosuna dahil edilen olan Doç. Dr. Pınar Güzel Gürbüz, “Üniversitemi ve ülkemi hakemlik görevim ile temsil etmeye aktif olarak devam ediyorum fakat Üniversiteler Şampiyonalarında sporcularımız ile kazandığımız dereceler neticesinde bu kez Antrenör olarak görev almak benim içinde sporcularımız gibi farklı bir heyecan olacak. Bu süreçte destekleri ile yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç’a ve Yönetimine teşekkürlerimi sunuyor, Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.


1579 görüldü.    0 Paylaşıldı
image4 image0 image2 image1 image3 image5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1579
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası