Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Lisansüstü Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:1.04.2022 12:34:00
Güncelleme Tarihi:1.04.2022 12:37:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 14 Şubat 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan “Öğretmenlik Meslek Kanunu” çerçevesinde gündemde olan öğretmen ve okul idarecilerinin lisansüstü eğitimlerine yönelik olarak Lisansüstü Eğitim ve İş Birliği Protokolü imzalandı. İmza törenine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile MCBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.

İmzalanan protokol ile Manisa il merkezi ve ilçelerinde görev yapmakta olan okul idarecileri ve öğretmenlerin lisansüstü eğitim (tezli, tezsiz ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans) yapmalarına olanak sağlanması amaçlanıyor. İlgili protokol çerçevesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri çatısı altında devam eden lisansüstü eğitim programlarına Manisa ili öğretmen ve okul idarecilerinin daha aktif olarak dahil edilmeleri öngörülmekte.

Törende, uzaktan öğretim yöntemi ile halihazırda faaliyetini sürdüren uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarına değinilirken; Kamu Yönetimi, Maliye, Mühendislik Yönetimi, Sağlık Hizmetlerin İletişim gibi her branştan eğitimcilerimize hitap eden uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarının kontenjanlarının artırılması üzerinde duruldu. Özellikle ilçelerde görev yapan okul idarecileri ve öğretmenler için oldukça avantajlı olan bu programların protokol çerçevesinde daha aktif şekilde kullanılması planlandı.

Eğitimin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunun altını çizen Rektör Ataç, “Milli Eğitim ile yapacağımız iş birliğinin eğitimin nitelik ve kalitesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyor, iş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin desteklerinden ötürü ziyadesiyle memnun olduklarını belirterek, bu iş birliğinin önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Resmî Gazete’de yayınlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile tezli/tezsiz yüksek lisans yapan eğitimcilerin herhangi bir sınava girmeksizin “uzman öğretmen” doktora yapan eğitimcilerin de yine sınava girmelerine gerek kalmadan “başöğretmen” olmalarının önü açılıyor.  


2198 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3838 _DSC3870 _DSC3866 _DSC3860 _DSC3858 _DSC3856 _DSC3872
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2198
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası